free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Don Quijote elhagyta a Földet

Borsa         Címkék: cervantes, kultúra, spanyol, világ, virtuális 0 hozzászólás

A Cervantes Intézet, ami a spanyol kultúra terjesztéséért felel a világban, sok más intézmény mellett, helyet kért magának a virtuális világban is. A Second Life-ban is érdemes beugrani hozzájuk.

A Cervantes Intézet (a spanyol nyelv és kultúra dílerei világszerte) elhagyta a Földet és fiókintézetet nyitott a Second Life-ban. Ha valaki otthonosan mozog a párhuzamos valóságban és épp nincs jobb dolga, avatarjával - virtuális megtestesítőjével - ugyanúgy besétálhat az Intézetbe, mint lakott testével Budapesten. A szervezők rendeznek kiállításokat, szerveznek konferenciákat, nézhetünk videókat és igénybe vehetjük a könyvtár szolgáltatásait is. Az épület nagyon szépre sikerült, pompás aulája remek találkahely, ahol virtuális térben is remek társadalmi életet élhetünk avatar-barátainkkal. A virtuális kultúrintézet két arca pedig ki lenne más, mint Don Quijote de La Mancha és hű csatlósa Sancho Panza.

Szélmalom még nincs

Amennyiben a Second Life-ban kap valaki kedvet a spanyol nyelv tanulásához, annak viszont érdemes beiratkoznia a földi intézetbe is. Bár a téli kurzusok már szeptember elején elindultak, a beiratkozás folyamatos, négy szinten tanulhatnak az érdeklődők. Vannak hétvégi kurzusok is, úgyhogy semmi akadálya annak, hogy megtanuljuk végre a világ harmadik leggyakrabban beszélt nyelvét.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés