free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bárhova bemehetsz

Borsa         Címkék: intézet, középület, kultúra, nyitott, örökség 0 hozzászólás

A Kulturális Örökség Napjai keretében idén ezen a hétvégén látogathatók azok az intézetek, középületek, amelyek egyébként el vannak zárva a kíváncsi szemek elől. Érdemes térképet készíteni.

Az Európa Tanács kezdeményezésére 1984 óta rendezik meg egész Európában a Nyitott Kapuk Napjait. Magyarország 1999-ben Kulturális Örökség Napjai címmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy minden év szeptemberében két napig olyan intézmények várják a látogatókat, amelyek az év folyamán el vannak zárva a nyilvánosság elől. Így meg lehet ismerkedni belülről olyan lakóházakkal, templomokkal, üzemekkel, színházakkal, amelyeknek közönségtől elzárt részeire mindig is kíváncsiak voltunk. A szervezők szerint a kezdeményezés nagyon fontos célja többek között: megismertetni, közelebb vinni az európai polgárokat kulturális örökségükhöz, a látogatók megismertetése különböző kulturális intézmények tevékenységével, valamint a kulturális értelemben vett másság elfogadása.

Ezeket is megnézheted

A Kulturális Örökség Napjai alatt minden évben meghatározott tematika mentén tárják ki kapuikat az intézmények. Az elsőt a klasszicizmus jegyében tartották, idén pedig "Haza és haladás" mottóval a reformkor építészetével ismerkedhetnek a látogatók. Természetesen nem csak reformkori épületek nézhetők meg; hogy hova lehet ellátogatni, terveket és térképet készíteni érdemes felmenni a szervezők honlapjára.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés