free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A kezüket figyeld!

Borsa         Címkék: cimbalom, fesztivál, gödör, sztár, zene 0 hozzászólás

Érdemes a csütörtök estét teljes egészében a Gödör Klubban tölteni, mert Cimbalom Fesztivált tartanak és már délután elkezdődik a mulatság. Kihagyhatatlan buli, rengeteg világsztár lép fel.

Szeptember 20-án, csütörtökön, este hét órától cimbalom fesztivált tartanak a budapesti Gödör Klubban. A világ zenészei számára a cimbalom igazi magyar hangszerként ismeretes - így is nevezik: a magyar zongora. Nagyon sok világhírű magyar cimbalom művész muzsikál különböző etno-, kalsszikus- világzenei zenekarokban és nem csak Magyarországon.

Balogh Kálmán, Unger Balázs, Lukács Miklós, Gáspár Kálmán, Farkas Rózsa - mind felépnek

Ha valaki nincs képben cimbalom ügyben, annak biztos a Jó ebédhez szól a nóta az első, ami beugrik a hangszerről. Ez csak azért nem szerencsés, mert egy igazi cimbalom művész nem csak műdalokat, hanem nagyon komoly jazz, klasszikus, sőt rock and roll elemeket is könnyedén kicsal a hangszerből. Ezért is érdekes a Gödör szervezőinek kezdeményezése, hiszen lesz hangszertörténeti bemutató, filmvetítés, klasszikusok (Bach, Debussy) átiratok Farkas Rózsa előadásában - sőt, a hangszer nagyjainak párbajára is sor kerül. Éjfél körül kezd a Szilvási Gipsy Folk Band, és úgy tippeljük, addigra már nagyon pörög majd a hangulat. Csak a kezüket figyeljétek!

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés