free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Unalomtalanított elegancia

Borsa         Címkék: bátorság, elegancia, formák, színek, unalom 0 hozzászólás

Ha valakinek csak a kosztüm, a fekete, sötétkék, fehér színvilág ugrik be az elegáns megjelenésről, akkor most figyeljen, mert a ruhás lányok nem tréfálnak. Elő a színekkel, formákkal és a bátorsággal!

Sokáig éltünk abban a tévhitben - az iskolák szigorú szabályzataiból adódóan - , hogy csak és kizárólag akkor lehetünk elegánsak, ha a már jól bevált és unásig hordott fekete, sötétkék vagy esetleg galambszürke kosztümöt öltjük magunkra, és hozzá a szinte (el)feledhetetlen fehér blúzt. Az eheti aktuális divatútravalónk pontosan erre próbál rácáfolni. Sokan dolgoznak ugyanis olyan munkakörökben, ahol minden nap pedáns és "skatulyából kihúzott" megjelenést követelnek meg. Ebben semmi sorscsapás sincsen, csak egy jelszót kell követniük: érezzék magukat benne kényelmesen, és variálható legyen a nap további programjainak megfelelően. ElhajtottakA fenti jelszó elolvasása után nyilván több Borsaolvasó legyint, s gondolja magában: "na, pont erről van szó, ez az, ami nem megy nekem", de még mielőtt belekezdenénk az ötletelésbe és tanácsadásba, engedjetek meg nekünk egy kis kitérőt. Gondos stylistok lévén a téma kapcsán, a szokásos felderítő körútra indultunk, tudtuk mit keresünk és azt is, hogy hol fogjuk megtalálni azokat a zakókat, ingeket, nadrágokat és szoknyákat amelyekkel alátámaszthatjuk az előbbi állításainkat. Csakhogy a stlylistok élete "nemcsak játék és mese", többórás heves és szakszerű próbálkozás után, már csak két megfelelő darabot kerestünk a fotóinkhoz. Névlegesen, egy fekete rövid sortot és egy egyszerű rövid, ceruza selyemszoknyát.

A Ruhás Lányok "Csajok vagyunk, kettő a sok közül, akik mertünk, és az álmaink után eredtünk. Azon az úton haladunk, amelyet mi jelölünk ki saját magunknak, és mindenkit biztosíthatunk arról, hogy igen, "ha nagyon akarod, akkor tényleg bármi sikerülhet". Főiskolával, nagy adag szerencsével, no meg merészséggel, egy jó porciónyi stílusérzékkel, újítani vágyással és mérhetetlen mennyiségű olvasmánnyal felpakolva indultunk utunkra. A "ruhás lányok" mára már csak így aposztrofálnak bennünket, akik képesek őrült határidőket betartani és valószerűtlen elképzeléseket megvalósítani legyen szó akár fotóról vagy hajshow-ról, divatbemutatóról. Szeretjük a lehetetlent, ez mindig felvillanyoz, átlépni a kereteken és adni egy nagy pofont a sztereotíp világnak. Ti és mi együtt olyat tudunk kreálni, amivel kifordítjuk a világot a megszokott vágányairól." Legnagyobb meglepetésünkre és mérhetetlen döbbenetünkre két olyan neves márka esetében is zárt ajtókat találtunk, amelynek célközönsége pontosan beleillene a Borsa olvasói körébe. Az egyik esetben, pontosabban a Mango-nál még annak a későbbi lehetőségétől is elzárkóztak, hogy valaha engedélyt kapjunk arra, hogy ruhákat hozzunk el tőlük divatfotózásra mondván, hogy ők csak az Elle és "hasonló" magazinok részére engedélyezik ezt. De térjünk vissza eredeti témánkhoz. Nézegess még több összeállítást!

Sikkes-nőiesAz elegáns jelentése nem egyezik meg a visszafogottal vagy az unalmassal, reméljük, hogy mire a cikk végére értek ti is így fogjátok látni. Igenis lehetünk egyszerre dögösek és visszafogottak, vegyük példának az első összeállítást. Önmagában az, hogy felveszünk egy szűkszárú farmert egy tűsarkú csizmával és egy fekete kabáttal, nem igényel különösebb merészséget és kreativitást. Azonban, ha ez a kabát a merőben feltűnő szabásának köszönhetően darázsderekat varázsol nekünk (kéretik nem megijedni tőle, és egészséges szintig meghúzni a derekán lévő övet!), és az alja, az 50-es évek körszoknyáit idézi, önkéntelenül is sikkesebbnek, nőiesebbnek érezzük majd magunkat.

Az elmaradhatatlan kiegészítők

A sálak jótékony hatását nem győzzük hangsúlyozni, nincs olyan póló, ing vagy kabát, amit ne dobna fel egy színben és anyagában hozzáillő sál vagy kendő. Biztosak lehettek abban, hogy sálakat és kendőket az idei őszi és téli szezonban még jó néhányszor piedesztálra emeljük. Mindenek felett talán azért, mert többféleképpen variálható, viselhető - Grace Kelly nyomdokain a fejünkre tekerve, vagy csupán a vállunkon hanyagul áthajítva, esetleg nyakunkba felcsavarva -, és persze azért is, mert melegít. Apropó kiegészítők, a szemüveg. Csak okosan, mert amennyire egy jól megválasztott keret hozzátehet a személyiségetekhez, egy rossz okuláré...

A képen pörgő-forgó modell kabátja a Zarából van 23400Ft-ért, a nadrágja és a sálja a kínai piacról származik, az előbbi 3500 Ft, utóbbi egy ezres volt. A napszemüveg a Vision Expressztől érkezett 66500Ft, a csizma Alberto Zago 42700-ért.

Jó színben feltűnni

Színekről szólvaLéteznek olyan munkahelyek, ahol a lányoknak, asszonyoknak kötelező szonyát hordani, s ez adta az ötletet, hogy kiemelten beszéljünk a színes harisnyákról. Sokáig hallgattuk a tanácsot, hogy színeset, csak a nagyon formás lábakkal megáldott csajok vegyenek fel. Ha ezt tudomásul vennénk és gondolkodás nélkül szem előtt is tartanánk, akkor Naomi Campbellen (és néhány gazellán) kívül nagyjából négy nő mutathatná meg ország-világnak a lábait. Ezzel nem arra szeretnénk buzdítani Borsaolvasókat, hogy innentől kezdve, mindenki gondolkodás nélkül hordjon csak narancssárga, bíborvörös, haragos zöld vagy jajderózsaszín értsd: pink, harisnyát. Ám egy térd feletti ceruzaszoknyát vagy a jelenlegi magasított derekú változatát, igenis fel tudunk dobni, vagy néha tompítani, ha feltűnőbb színű harisnyát választunk hozzá kiegészítőnek. Arról nem is beszélve, hogy ha az iroda szigorának megfelelő hosszúságú nadrágot esetleg szoknyát rövidre, vagy minire cserélitek, 2 perc alatt "esti-partiképessé" válhattok és még csak haza sem kellett rohanni és keresgélni a szekrény előtt hosszú félórákat.

A pinkdomináns összeállításhoz a harisnya a Calzedoniából érkezett 1170 Ft, a short H&M és 6400 Ft-ba kerül. Az ingblúz a Zarában kapható 6700 Ft-ért, a cipő Alberto Zago, 19999 Ft. A nyaklánc C&A, egy ötszázasért, a szemüveg keret 45600 Ft a Vision Expressben.

Csinosan, hangsúlyosan

Az egyéniség hangsúlyozásaNem csupán a színtől lesz egy ruha izgalmas, egyedi vagy elegáns. Önmagában egy halvány beige nadrág és egy csíkos ingblúz nem kelt nagy feltűnést, azonban ha ezeket az idén igen menőnek számító hosszú bőrkesztyűvel, és egy széles karimájú, kesztyűvel azonos színű gyapjú kalappal kombináljátok, ikonszerű dívának fogjátok érezni magatokat. (Ezt a szerelést elsősorban azoknak a nőmunkásoknak ajánljuk, kiknek van idejük és helyük a kesztyű levételére és a kalap zavartalan tárolására. Ellenkező esetben csak problémák kereszttüzében találják magukat a dolgos hétköznapokon. Hétvégre, kiemelt programokra viszont alkalmazható.)

Az elegáns korzózáshoz alkalmas öltözékhez szinte minden a Zarából származik, az ing 6400 Ft, a nadrág 7900. A csizmát 23400 -ért vehetjük meg ugyanott, a hozzáillő öv 7500 Ft, a kesztyű 12800 Ft. A kalap is a Zarából van, az ára 3400 Ft. Kabát csak rendelésre készül a Pepper HOT-nál, a napszemüveg 67200 Ft a Vision Expressben.Az örök darabÉs hát a zakók. Egy jól eltalált fazonnal, szinte mindig kényelmesen lehetünk elegánsak, de figyelni kell a hosszára, és a fazon, azaz a hajtóka méretére - alacsony lányok semmiképp ne válasszanak hosszított modellt, legyen rajta inkább több gomb, minthogy összenyomja a viselőjét. Teltebb hölgyek, ha lehet, hanyagolják a rövidebb változatot, mert az mindent megmutat, ami előnytelen; magasabb csajok bevállalhatják a rövidebbet és hosszabbat egyaránt, csak vigyázzunk az arányokkal, nehogy valaki csak csupa nyakigláb legyen, vagy már egy picike se maradjon belőle. Személyes kedvencünk az idei kifutók világából a Balenciaga kis fazonos "mintha kiszabtak volna a zakómból" megoldásai óriás sálakkal és további kiegészítőkkel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés