free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Műszőkék

HT         Címkék: festett, hímtag, , szőke, titok 0 hozzászólás

Hímtagunkat is megérintetette a festett szőke, természetesen szőke nő témája, és bár elmélkedéséből kiderül, hogy szerinte egy szőke csaj is lehet direkt buta, a titkot ő sem fejtette meg.

A szőkeség ugyanúgy, mint a barnaság, természetes. Az MC1R nevezetű gén felelős a hajszínért, és egyes illetékesek szerint a természetes szőkéket a kb. 11 ezer évvel ezelőtti jégkorszaknak és a nemi ösztöneinknek köszönhetjük, amikor a szőkeség mutációja kiválasztási szemponttá vált a nagy túlélőversenyben. Annak ellenére, hogy a haj festése természetellenes, a nem szőke csajok számos praktikával és segédeszközzel szőkítették a hajukat az évezredek folyamán. A hidrogénezett hajúak meg Louis Jacques Thénard francia kémikusnak lehetnek hálásak a hidrogén peroxid felfedezéséért.

Szőkék előnyben

Manapság jól teljesít a Szépség- és Szórakoztatóipari Vállalat kozmetikai részlege. Az örökifjúság ábrándja megvásárolható, és termékek garmadája áll rendelkezésére a széles és jó vásárlóerővel bíró célcsoport fogyasztási igényeinek. Erich Fromm 1947-es gondolata, hogy: "A kétféle piac, az emberek és az áruk piacának alapelve ugyanaz: ott a személyeket kínálják fel, emitt az árukat" pedig nemzetközi gyakorlat. Sőt, túlkommercianizált technovilágunkban külön szubkultúrája van a szőke nőkön való élcelődőknek. A legújabbkori műszőkeségi trend egyidős a hangos mozival és annak sztárjaival. Pl. 1925-ben írta Anita Loos azt a novellát, amit Marilyn Monroe főszereplésével 1953-ban filmesítettek meg a legnagyobb sikerrel. A szőkék előnyben című filmopusz hidrogénezett hajú nőidolja a szőke nők sztereotípusa.

Marilyn Monroe: Diamonds are a girl's best firends

BarbieManapság nem újdonság, hogy a Szépség- és Szórakoztatóipari Vállalat már gyerekkorban elkezdi formálni a leendő fogyasztói igényeit. Az ötvenes évek kislányainak babái viszont még gyerekek voltak. Barbie volt az első felnőtt baba a játékpiacon. Az elmúlt ötven évben több, mint egymilliárd Barbie babát adtak el világszerte. A Föld lakosságának egyhatoda szocializálodott Barbie egzisztencializmusán.. A műszőkék sokat köszönhetnek Barbara Milicents Robertsnek és tervezőjének, Ruth Handler-nek, aki a Mattel játékgyártócég egykori tulajdonosa volt.

Terror Barbie

 Barbara

A gyártulajdonosnak az ötvenes években volt gyermekkorú Barbara nevű kislánya, aki előszertettel játszott divatmagazinokból kiolózott modellek képeivel. Innen az ötlet, hogy a gyermeki jellemfejlődés elősegítése érdekében és az asszimiláció nevében szülessen meg egy szőke kékszemű nénibaba és tökéletes álomvilága. Nagy szerencsénkre a tervező megírta önéletrajzában, hogy: "Az én elképzelésem az volt, hogy a babán keresztül a kislányok azzá válhatnak, akik csak szeretnének lenni. Barbie azt jelképezte, hogy a nőknek van választásuk."

Szőkített nőLehet, hogy hiba, de a Hímtagnak nem volt még szőkített csajjal stabil viszonya. Ezért egy nőismerősétől kérdezte meg, amit eddig egyetlen szőkítettől sem mert:- Az igaz, hogy a csajok szőkítése álca, női rafinéria?- Igen, van benne igazság, de ebből messzemenő következtetéseket levonni, miszerint az összes szőke rafinált és megtévesztés céljából szőkül, badarság lenne. Én szeretnék barna lenni, de a szőke jobban áll. A szőkéket egyébként tényleg jobban megnézik és van, akit ez motivál. Igen.

Egy biztos, hogy a szőkék nem halnak ki.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés