free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Elit modell luk

Borsa         Címkék: elit, modell, rendezvény, színvonalas, verseny 0 hozzászólás

Az idén itthon is megrendezésre kerülő Veet Elite Model Look Hungary bár színvonalas rendezvényre sikeredett, rossz helyen tartották. A lányok szépek voltak, a műsorvezetőnő pedig magát ostorozta.

Első hallásra nem voltam benne biztos, hogy ez a verseny nem a Look of the Year reinkarnációja, ezért gyorsan utána kérdeztem, és kiderült, hogy bizonytalanságom ellenére nem az. Abból a lukból utoljára 2004-ben rendeztek (a meghívó interneten talált változatából megítélt) nagyobb szabású versenyt. Azóta viszont a modell szakma számára előrelépést jelentő, valóban szakszerű versennyel nem igen találkozhattunk. Márpedig senki nem tagadhatja, hogy szép, stílusos, jól kitalált divatanyagokat és hirdetéseket sokkal szívesebben nézzük a divatlapokban, mint a gusztustalan, ízlés romboló hirdetési újságokat és óriás plakátokat.

Nézegess képeket a csajokról!

Kinek a kije

A divattal foglalkozók közül sokan tisztában vannak vele, mennyi "főnök lánya", "szponzor rokona" és "unatkozik, van ideje" modell él és virul a szakmánkban. Igazán nem akarom, hogy éhen haljanak, de annyi rendes szakma van, amiben valószínűleg sokkal nagyobb örömöt lelnének ők is és mások is. A modellkedés fegyelmet, alázatot, kitartást követelő szakma, ahol alapfeltétel a megfelelő fizikai adottság. A világ legjobb modelljei csak ezekkel a feltételekkel tudnak évtizedek múltán is a topon lenni, már pedig Naomi Campbell, Linda Evangelista, Giselle Bündchen a mai napig a legkeresettebb modellek közé tartoznak.

A nevüket persze nem véletlenül említettem - ugyanis ők is mind a Elite Model Look verseny győzteseiként kerültek a szakmába. Magyarországon a Visage ügynökséget jegyző Kajdi Csaba vett egy mély levegőt és döntötte el, hogy a magyar lányoknak is kell egy esély a világhírnévre. Erre pedig mi is kiváncsiak voltunk. A magyaroszági Veet Elite Model Look 2007 döntőjét most szeptember 14-én láthattuk.

Ágyban, kabátok közt

Az egyébként színvonalas rendzevényt sikerült a "divatos" Bed Beachre szervezni, és sajnos nem tudtam elszakadni a gondolattól, hogy ide az autójukat és csajaik műmelleit villogtatók járnak bulizni, akik személyüktől függetlenül már 5000 forintért VIP páholyban élvezhetik a partikat. Semmi gond, ezen túlléptem, de mikor az ismerőseim által már megszokott heves gesztikuláló mozdulatimmal levert szívószál(!) miatt az egyik szőke és roppant morcos pultos lány cöccögni kezdett és megjegyzést tett, akkor inkább meghúztam magam, nehogy a végén a furcsán minket méregető biztonsági őröktől kapjunk tockost az ügy miatt.

Hamvas

Mindent gyorsanAz előbbi feszültségemet a szervezők közel egy órás késéssel oldották és a 21 órára ígért döntőt 22-kor el is kezdték. Ekkor viszont bele csaptak a lecsóba, a lányok egyszer csak megjelentek a kifutón a dübörgő zenére. Az első tour után Piringer Patríciánk hihetetlen vehemenciával sorolta el a zsűri tagjait, ismertetett össze bennünket a lányok rövid életrajzával és hangsúlyozta, hogy mennyivel öregebb, alacsonyabb és jobban eleresztett mint a versenyző lányok, ami először vicces volt, de többedszerre már kezdtük mi is komolyan venni, és aggódni Patrícia jövője miatt.

A legtöbb lány egyébként hamvas volt és kedves, ami betudható a 16 és fél éves átlag életkornak. A legidősebb lány is a maga 20 évével rontotta csak az átlagot, bár szakmai berkekben tudják, neki már tényleg nincs sok esélye, szemben a14-15 éves riválisaival. Lásd Kate Moss-t, aki 14 évesen kezdte és 33 évesen, immár 19 éve a szakmában a világ egyik legismertebb arca.

Az itt felvonuló lányok azonban mindneki számára ismeretlenek voltak, sőt sokuk még soha nem vett részt sem fotózáson, sem bikinis bemutatón, úgyhogy gondolom ők is és az anyukájuk is halálra izgulták magukat. A közönség kedvencei egyébként pont azok a lányok voltak, akik lazán és görcsöktől mentesen tudtak fellépni az arany bikinis (stipistopi, mindenki vegyen egyet jövő nyárra, mert istenien néz ki), a bundás (ha nem állatból lenne, tuti vennék egyet, mert gyönyörűek voltak) és a farmeros-pólós tourokban. A nézők számára kicsit gyors és értelmetlen volt a döntő, és őszintén hiányoltam a lányokról készült képeket, mert nem egyedül ez az egy este befolyásolta a nyertes személyét.

A győztesek

Megtanultak járniA 14 döntős lány Balatonon készült fel a versenyre egy "edző táborban", ahol 3 napon keresztül a legjobb magyar divatfotósok készítettek tesztfotókat róluk. Az itt produkált képek, hogy mennyire sokoldalúak, mennyire sugárzóak a lányok, körülbelül 60-70%-ban számítanak bele az eredménybe, és mi ezekből láttunk nagyon keveset péntek este. Cserébe viszont a 5 napon át tartott járás próbák eredményét élőben véleményezhettük. A zsűri döntése azonban a képek ismeretének hiányában is érthető volt, a győztes Johanna ugyanis a kifutón is jelenség volt folyamatos, boldog mosolyával.

Szerintem az est legviccesebb pontja az ajándékok átadása volt, ahol a szponzorként részt vevő plasztikai sebészet szépészeti beavatkozásokat ajánlott fel a tinédzser nyertesek számára. Azt hiszem, itt az ideje hozzászokni a gondolathoz, hogy természetesen szépek egyre kevesebben lesznek a szakmában, mert egyszerűbb tökéletes szépséget csinálni, mint kivárni míg megszületik. Realista gondolataimat a lányok "Halálos!" kiáltásai hessegették el, ami a táborban lett szlogenjük, az egyik szervező, Balázs után szabadon.

Partiállatok

Hát erre bulizni kell - gondolta a társaság, és a rokonok, szülők viszonylag gyorsan eltűntek. Alig maradt valaki a hatalmas szórakozó helyen, talán csak a szűk szakma (fotósok, modell ügynökök, néhány versenyző, barátok), a táncparkett üres volt, inkább a pultok körül tapadtunk pinvinek módjára egymáshoz, hogy ne fázzunk. Ja ezt eddig nem említettem, ha valaki nem tudná, a Bed Beach félig nyitott hely (tető van, falak meg nem nagyon), és nem mondom, hogy jó idő volt. Elég hamar taxiba vetettük hát magunkat és hátunk mögött hagytuk a frissen felfedezett lányokat és a legvehemensebben mulató Lakatos Márkot.

UtószóA taxistól tudjuk egyébként, hogy péntkenként éjjel 1 óra körül indul be a buli a szigeten és hajnali 4-ig tart. Szerintünk ez árt a szépségnek, úgyhogy mi sok vizet iszunk és az éjféli gong előtt leléptünk.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés