free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mennyit ér egy nő?

Borsa         Címkék: érték, konferencia, nők, nyílt, szerep 1 hozzászólás

A nők családban betöltött szerepe igenis forintosítható, ráadásul, ha az anyák fél munkaidőben dolgozhatnának, mindenki jól járna. Épp itt volt az ideje, hogy nyílt konferenciát szervezzenek erről.

Egy felmérés szerint ma Magyarországon a nők hetven százaléka vélekedik úgy, hogy a férfiaknak kellene eltartaniuk a családot, miközben a nőknek a család működtetése lenne a fő feladatuk. Ezzel szemben jelenleg a nők kilencven százaléka kénytelen munkát vállalni, mert a megkeresett pénz nem hiányozhat a közös kasszából. Mindeközben senki sem vitathatja, hogy a nők családban végzett munkája igenis mérhető hasznot hajt a társadalomnak, bár munkajövedelmük nincs, de a család érdekében otthon végzett munkával ők és a foglalkoztatott társaik a legszerényebb számítások szerint is több mint 50 százaléknyi értéket, évente több, mint 450 milliárd Ft-ot tesznek hozzá (átlagjövedelemmel számolva). Éppen ezért a BPW Budapest Egyesület nyílt konferenciát szervez, amelynek célja, hogy feltárják, vajon a különböző női szerepek megélése a társadalom számára milyen hasznot hoz, és minél hamarabb elérjék ennek elismerését erkölcsi és gazdasági szinten.

A legfontosabb kérdésekA konferencia szervezőinek meggyőződése, hogy: "Az az örökség, hogy a nőnek dolgoznia kell, mert férje jövedelme nem elég a család fenntartásához, a mai napig olyan szerepbe kényszeríthet bennünket, amely indokolatlan terheket ró ránk anélkül, hogy ennek anyagi ellentételezésére jogosultak lennénk. Aki pedig - akár diplomásként is - főállású anyaszerepet kíván betölteni, szembesül azzal, hogy sem a társadalom, de sokszor még a család sem ismeri el e feladat súlyát." A konferencia fő kérdései, amelyekre neves előadók segítségével keresnek válaszokat: Milyen hozzáadott értéket képvisel a nem munkavállalóként végzett női tevékenység a gazdaság számára? Milyen módon könnyíthető meg a nők gyermeknevelés melletti munkavállalása, segíthet-e a generációk együttélése? Milyen lehetőségek állnak a főállású anya előtt, ha a gyermekek kirepülésével hasznossá kívánja tenni magát? Kell-e feltétlenül munkát vállalnia, vagy például karitatív tevékenységgel, beteg vagy idős családtagok ápolásával ugyanolyan súllyal járulhat hozzá a gazdaság fejlődéséhez? Hogyan segíthető munkába állása vagy önálló vállalkozás indítása?A konferencia szeptember 21-én, pénteken 10-15 óra között lesz a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Tükörtermében. Bővebb információk és regisztráció a 06-30-427-40-04-os számon. Ja igen! Gyermekmegőrzést a konferencia ideje alatt a szervezők biztosítanak.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés