free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hétköznapi kocsmatúra

Borsa         Címkék: beülős, hétköznapi, kocsma, szórakozóhely, túra 0 hozzászólás

Véget ért a szabadtéri szórakozóhelyek egyeduralma, ezért úgy döntöttünk, leteszteljük a főváros beülős-borozgatós helyeit, megnézzük hol érdemes elszórni a pénzünket. Csalódtunk is, meg nem is.

Biztosan hihetetlennek fog hangzani, de tényleg fejtörést okozott, hogy melyik legyen az az öt kocsma (a legtöbb helyen egyébként megsértődtek a szó hallatán), vagy kocsmának, étteremnek, kávézónak álcázott vendéglátó-ipari egység, ahová tiszteletünket tesszük és pénzüket visszük. Eredeti elképzelésünket és az ebből felállított listánkat alaposan szétszabdalta felújítás, zártkörű parti, vagy csak ijesztő arcok a pultnál. De nem adtuk fel.

Nézegess szórakozóhelyeket! 

Cökxpôn Ambient Café Theater

Első állomásunk a spirituális térként aposztrofált Cökxpôn, ahol zene, színház és képzőművészet elegyét kapja, aki ide téved. A név ihletője közvetve Gulácsy Lajos, aki az elvarázsolt Na'Conxypan cukrászdájának álmodta meg a Cökxpont. "Tarkabarka csoportok verődnek össze a piskóta házak között". A leginkább idepasszoló szó a homály (és nem csak azért, mert sötétben nehéz dolga volt a fotósnak), mindenféle értelemben. Azoknak ajánljuk, akiket nem elégít ki a puszta lerészegedés gyakorlata szombat este, hanem ennél valamivel elmélyültebb élményre vágynak pluszba vagy helyette. Ja, és persze azoknak, akik mindenféle gátlás nélkül szabadulnak meg cipőiktől. A tombolós szórakozók is kerüljék a helyet, ez nem diszkó és nem is sarki csehó, itt nyugi van. Akár akarod akár nem, ugyanis valami túláradó harmónia lesz úrrá mindenkin. Ezt szolgálják a kényelmes kanapék, párnák és szőnyegek is, vagyis ha éppen fekve akarunk meditálni, itt azt is megtehetjük. Füst és hangzavar csak szolidan - bár nem főműsoridőben jártunk ott. A mosdó elég kicsi, tehát itt abszolút kizárt a máshol jól bevált csoportos női wc-re menetel. A koncertek és vetítések helyszíne a kávézó alatt van. Nappal jógázhatunk, vagy éppen kerámiakészítéssel is bíbelődhetünk, az este pedig a testi-szellemi dőzsölésé. Általában hajnali 2-ig tart nyitva, de ez programtól függően akár ki is tolódhat. A honlapon lehet bogarászni az aktuális zenei és egyéb programok kínálatból.

Nem egy buli

Time Café

Az ötös lista kakukktojása a szolidan elegáns Time Café, amely a Ráday utca szokásos beülős-iszogatós hangulatát hozza. Este 10 körül még eléggé nagy a pangás, csak egy-két csendes vendég iszogat a sarokban. Első látásra megállapítható, hogy ez nem az a hely, ahová mulatni megy az ember annak ellenére, hogy a szokásos kellékek (értsd zene és pia) adottak hozzá. Nem tudjuk elképzelni, hogy spicces csajok vonaglanak a pulton vagy éppen kitessékelnek egy elázott kötözködőt. Alighanem a visszafogottabb szórakozók törzshelye a Time Café. Sajnos az ingerszegénységnek ára van, ami egyszerűen lemérhető a pultos lányok unott arcán. A pincérek viszont tényleg udvariasak (legalábbis annak tűntek), és a választék is viszonylag bőséges, kajában is. Igaz, nincsen igazi főétel, de pizzából, szendvicsekből, könnyű harapnivalókból nincs hiány. A koktéllista is viszonylag változatos. Sőt, jó hír, hogy az árakkal sem szálltak el. Egy tequila 790 forint. Az előzőhöz hasonlóan itt is 2-kor zárják a kapukat. Az igazi öröm viszont a mosdó, ami már látványnak sem utolsó: tisztaság, normális fény és hatalmas tér. Kicsit elkeserítő ugyanakkor, hogy a legmeghatározóbb élmény a mosdó feltérképezése volt.

A votka helye

Szilvuplé Varieté

Mire odaérünk, már lassacskán benne vagyunk az éjszakában, ezért hál’istennek már nem csak közönyös tekintetekkel találkozunk. Talán ez a legsokszínűbb hely mind közül. A pultosok jó fejek, a mosdó színes (tényleg!) és éppen egy koncert közepére futunk be, tehát a hangulat is majdhogynem tetőfokon. Azt is megtudjuk, hogy új a parketta, festettek, légkondit szereltek, szóval az utolsó szövetig minden apró részletbe beavatnak a készséges háziak. A vendégkör változatos: balra miniszoknyás-csizmás lányka fújja a füstöt, a pultnál kivarrt karú (és szerintem hátú) fickó, jobbra meg nyakiggommbolt inges harmincas. Szóval széles a paletta (pasiból is), még válogatni is lehet. Az italválaszték is legalább ilyen színes, és ráadásul simán megfizethető. Itt 720 a legdrágább (!) tequila. Kocsmatúránk kedvencévé avanzsált helye nem tökéletes, józanabb szemeknek egyértelműen szemet szúr a vodka t-betűvel való leírása, ám mindenképpen érdemes megnézni, legalább egyszer. Szombatonként koncerteken, kedden-szerdán meg vérpezsdítő salsa-esteken rázhat, aki lebattyog az Ó utca és a Nagymező sarkára. A kocsmák állandó programja, a karaoke persze innen sem hiányozhat, vasárnap dalolászhatunk. Ja, még egy jó hír: csak 4-kor zárnak.

Tinédzser lerakat

Íjász sörözőHa már jól, sőt igen jól érzi magát az ember, tuti, hogy beüt valami. Nos, a mi esetünkben az Íjász volt. Ez a város tinédzsereinek egyik gyűjtőhelye, ahol kényelmetlen székeken lehet ücsörögni és sörözni, jobb esetben billiárdozni. Aki szereti az esti aktív elfoglaltságot, annak talán bejön a füstös játékterem-hangulat és a zene behatárolhatatlan dübörgése, amire legfeljebb nyugtalan lesz a nem éppen elektornikus zenén szocializálódott egyén. Ha nem találunk örömet a játékban, meglepő módon olvasgathatunk is, merthogy külön erre a célra kipakolt bulvármagazinok lógnak a falra rögzített újságtartóban. Átlagos piák, átlagos árakon a Nyugati környékén.

Nem dohányzóknak is

Patkó Bandi

Utolsó állomásunk az étteremként is funkcionáló Patkó Bandi, ahol már a bejárattól méterekre hallhatóan maximum hangerőn, rásegítéssel dübörög az "Azok a boldog szép napok...", a továbbiakban pedig a még ballagásról bennünk maradt dallamok, dalok. A tömeg persze üvölt. Mivel az asztaloknál teljes a tumultus, a pultnál szorítunk magunknak helyet, innen kényelmesen felmérhető a választék. Koktélt már ezresért is kapni, ez a tény igencsak feldob. Úgy tűnik, ide társasággal érdemes jönni, de ha összeveszés, esetleg tartós egyedül élés esete áll fenn, a játékgépeknél magányos sortársakra lel az ember. Szerencsére két szint is van, így nem muszáj a kényelmetlen bárszéken ücsörögöve hallgatni a nótázást. Anitbagósoknak üzenjük, hogy van nem dohányzó terem, szóval nem fognak megfulladni a kötelező kocsmafüstben. A mosdó sajnos csalódás. Éjjel 2 és 3 között zárnak, de csak reggel 7-ig kell nélkülöznünk. A pasizás csak korlátozottan működhet, mert a vendégkört elnézve harmincasokból is csak kétgyerekes változatnak tűnő egyedeket látni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés