free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Éjszakai tudomány

Borsa         Címkék: ajánló, éjszakája, kutatók, program, tudomány 0 hozzászólás

Érdemes jövő pénteken nagyon sokáig ébren maradni, mert a Kutatók Éjszakáján olyan kapuk nyílnak meg, olyan dolgokat láthatunk, amilyeneket máskor soha. Tudomány testközelből egyetlen éjszakára.

Szeptember 28-án végre újra kinyílnak a laboratóriumok ajtói, a kutatók kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelvre fordítják le tudományos kutatásaik eredményeit.A Tempus Közalapítvány immár második alkalommal pályázott sikeresen a Kutatók Éjszakája magyarországi megrendezésére. Idén tizenkét intézmény kapcsolódott be a programba, így szeptember 28-án izgalmas és különleges eseményekre számíthatunk Soprontól Debrecenig kilenc város több száz rendezvényén.

Érdekes, izgalmas, tudományos

Mindenkinek lehetA Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják az eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Hallhatnak digitális dísznövényekről, megismerkedhetnek hangunk színeivel, betekintést nyerhetnek a csokoládészobrászat rejtelmeibe, a növények szexuális életébe, sőt, tésztahidat is építhetnek!A programok igyekeznek rávilágítani arra, hogy a kutatók nem elefántcsonttoronyban élő, zárkózott emberek, hanem a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek. A magyarországi rendezvényeken közel hatszáz kutató mutathatja meg a "másik" arcát, és bizonyíthatja be a nagyközönség számára, hogy a tudomány érdekes, és tanulni sohasem késő!Budapesten kívül lesznek még programok Szegeden, Debrecenben, Sopronban és Győrben is. A budapesti Jövőháza Központba több programra előre regisztrálni kell, érdemes már most megtenni, nehogy valaki lemaradjon valamiről. Ezen a napon éjfélig tart nyitva a Csodák Palotája is!

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés