free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kultúrhíd Olaszországig

Borsa         Címkék: fesztivál, gasztronómia, kultúra, olasz, program 0 hozzászólás

Egy teljes héten keresztül merülhetünk el az olasz kultúra és gasztronómia legjavában a Kultúrhíd Fesztivál keretében. Érdemes egy-egy programot a hétköznapokra is beütemezni, megéri.

2007-ben Budapesten veszi kezdetét a Kultúrhíd Fesztivál , a szervezők reményei szerint a megújuló Európa tradícióit gazdagító, évente más-más helyszínen megrendezésre kerülő eseménysorozatként. Idén Olaszország vendégeskedik Magyarországon egy héten keresztül szeptember 21-27-ig. A hét folyamán kiállítások, koncertek, filmek nézhetők, hallgathatók meg Budapest több kiemelt helyszínén. Lesznek gasztronómiai bemutatók is, a Károlyi Mihály utcai összekötő útvonalon betekintést kaphatunk az olasz és magyar borok és gasztronómiai különlegességek világába, az Olasz Külkereskedelmi Intézet patronálásával, az Olasz Szakácsok Szakmai Egyesülete, az Olasz Konyha Akadémia, a Presidi Slow Food és a Balázs Mester Alapítvány közreműködésével.

Latinosan

Lesz mindenA szervezők úgy gondolják, hogy a jövő társadalmainak harmonikus kapcsolata - ha úgy tetszik a politika emberléptéke" - nem csupán a gazdasági fellendülésen múlik, hanem a különféle kultúrák közti átjárásokon, melyeknek feltétele az egymás, a másik megismerése, megértése és elfogadása. A szervezők szeretnék, hogy Európa országainak kulturális "másságai" ne elválasszák népeinket, hanem a különbözőségek nyújtotta tapasztalatokon keresztül a hasonlóság élményén át a sokféleségben rejlő innovációhoz vezessenek. A fesztivál első, Magyarországon megrendezésre kerülő eseménye a latin kultúrában gyökerező közös európai identitásunk forrásáig nyúl vissza az olasz vendégek fogadásával Az interaktív ismerkedési hét bepillantást enged a két kultúra hétköznapjaiba és ünnepi pillanataiba, lehetőséget nyújtva az internet korszakban már-már eszmei értéket képező személyes találkozásokra.

 

.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés