free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 kreatív gémkapocs

Borsa         Címkék: dizájnos, iratkapocs, iroda, lista, öt 0 hozzászólás

Az iratkapocs egyszerűen ott van amikor kell és kinézetével, vagy, hogy ki találta fel e remek eszközt, nem igazán törődünk. Pedig nemsokára film is készül róla, úgyhogy íme 5 dizájnos darab.

A gemkapocs egyike azoknak az apróságoknak, amik kényelmesebbé teszik a munkát az irodában. A különböző papírlapok között egyszerűen lehetetlen lenne rendet tenni az ötletes drótdarab nélkül. Kevesen tudják, de a feltaláló, Samuel B. Fay eredetileg nem irodai segédeszköznek szánta, hanem a ruhacimkéket erősített fel vele. Persze ahogy ez lenni szokott az emberek használat során egy csomó újabb funkciót találtak neki, így ma a gemkapocs örökre összenőtt az íróasztallal. Ezerféle mintás celluxot lehet már kapni, a különböző rajzszögekből is Dunát lehetne rekeszteni, azt gondolnánk, hogy a többi irodai használati tárgyhoz hasonlóan, ezt is utolérte valamiféle designhatás. Azt gondolnánk, és igazunk is lenne, ha nem Magyarországon élnénk. Itt ugyanis nyoma sincs repülőgép vagy elefánt alakú gémkapocsnak, de még neonszínűt is alig lehet találni. A Borsa elkeseredve konstatálja, a gémkapocskultúra nem érte még el hazánkat.Formás darabokAz irodaszer boltokat járva rá kellett jönnünk, hogy túl nagy fába vágtuk a fejszénket. Szinte mindenhol furcsán néztek ránk amikor mintás, vagy különleges alakú gémkapcsot kerestünk. A legtöbb helyen egyáltalán nem volt választék, az ezüst és bronz színűn kívűl nem igazán árultak mást. A nagyobb papírboltokban aztán végre találtunk színeset is, többfélét, de ezek színben nem, inkább csak minőségben különböztek. Aztán szerencsére betévedtünk a Formába is, ahol kicsit fellélegezhettünk. Nem csak azért, mert szép tárgyak vettek körül bennünket, hanem azért is, mert kétféle gemkapcsot is találtunk, és mindekettő gyönyörű volt. Pedig már kezdtük úgy érezni magunkat, mint az apuka, aki a rendszerváltás előtt tíz évvel akart banánt venni karácsonyra, és mindenhol csak aszalt változatot talál. A szerzeményeket sorrendbe rakva nem meglepő tehát, hogy listánk első két helyezettje Formás "nyugati" darab.

Nézegess gemkapcsokat!

Csontos

Az első helyezett a Kikkerland csont alakú gemkapocs csodája lett, ez volt ugyanis az egyetlen termék, amibe a funkción túl egy kis kreativitás is került, pontosan ilyet kerestünk. Persze tény, hogy ez volt az egyik legdrágább 1500 forint, de hát a designt meg kell fizetni ugye.

Stílus és forma

CsöpögősA második helyen végzett az Invotis Drip Clips fantázianevű csepp alakú gémkapcsa. A színe gyönyörű, és ez egy unalmas irodában sokat számít, ráadásul bónusz tartót is kapunk hozzá, a cseppekhez stílusosan egy csapot.


Dzsungel érzés

TavasziasA harmadik az interneről már ismert, csíkos kapocs, amire végül az Office Depotban akadtunk rá, a legalsó polc legbelső sarkában. Ez volt az egyetlen az olcsóbbak között, ami egy kis vidámságot sugárzott.


Saját márka

Közepesen szépUgyanitt találtunk többféle színes változatot is, de sajnos a legtöbb meglehetősen rossz minőségűnek tűnt. Legjobbnak az Office Depot saját terméke bizonyult, a színekkel viszont nem vagyunk megelégedve, lehetnének szebbek is.

Tompavégű

A klasszikusUtolsó helyen az ICO ezüst színű gémkapcsa áll. Azért esett rá a választásunk, mert láthatóan jó minőségű fémből készült, a vége nem éles így nem karcolja össze a frissen festett műkörmöket. Felmérésünk legszomorúbb tapasztalata az volt, hogy még mindig furcsán néznek ránk, ha egy használati tárgy értékét nem elsősorban és kizárólag a funkció, hanem a forma alapján szeretnénk megítélni. Pedig nem mindegy, milyen tárgyakkal vesszük körbe magunkat és ez alól az irodai aprósáok sem jelentenek kivételt!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés