free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Műszőkék visszatér 2.

HT         Címkék: hímtag, , , szőke, típus 0 hozzászólás

A Marilyn Monroe által megformált korabeli szőkített nőszerep prototípus a mai napig, viszont nem minden szőkített csaj üresfejű szextárgy. Következzen néhány típus, a teljesség igénye nélkül.

Az alap, hogy egy szőke csaj is lehet direkt buta, a természetes szőkék meg ugyanolyan frankók, mint a vörösek, vagy a feketék, vagy a barnahajúak, vagy az albínók. Viszont ritkaság számba megy, ha egy pasi első szerelme festett szőke. Nagyon gyerekszobátlannak kell lenni ahhoz, hogy az első szerelem ne következzen be még a hajfestéses életkor előtt. Tehát szőkített nőbe általában ivaréretten szeret a férfi.

Az ötven éve kialakult új nőtípus - a festett szőke sztereotípusa a háztartásbeli anyatípus ellen, bár igazi feminista vívmány - manapság annak ellenére korszerűtlen, hogy a Föld két legismertebb szőke nőjének - Barbie és Marilyn Monroe - egzisztenciapéldáján kislányok milliói szocializálódtak. A Monroe által megformált korabeli szőkített nő szerep ridegfejű, karrierista, cinikusan bölcs, és prototípus a mai napig. Viszont nem minden szőkített csaj üresfejű szextárgy. Következzen néhány típus a teljesség igénye nélkül.

Melyik szőke?

Buta műszőkeÁltalában szerethető és gyakran viselkedik úgy, mintha semmi köze nem lenne az élethez. A buta műszőke egy bűbájos ostoba tyúk. Nem rosszfej, de nem is egy észlény, és vannak hülyeségei. Jogásznak, tévébemondónak, kozmetikusnak, butikeladónak, esetleg elvált feleségnek tanult, és hobbija a fittnes. Kedveli a napbarnítottságot és a pinket, és gyakran látható a feneke fölötti csípőtetoválás. Ideális alappillére a fogyasztói társadalomnak, és ideális célcsoportja a Szépség- és Szórakoztatóipari Vállalatnak. Ha az utcán talál egy nyolcéves aidses román árvát és/vagy egy ezerdolláros retikült, akkor nagy valószínűséggel az utóbbit viszi haza.

Rafkós műszőkeEgy rafinált szőkített nő direkt buta, és autonóm, és a saját sorsát irányító, és számító. A műszőkesége csak álca. Egy igazi rafkós festett szőke tudatosan játszik rá a barbie-imázsra, megszerezhetetlen, soha nem lehet megbízni benne, könyörtelenül fogva tart a szerelmével, és kegyetlen gátlásokat ültet az illetőbe. Egy rafkós szőke igazából senkié se, mert tökéletesen szabad.

Híres rafkós műszőkeJellemzői: egoizmus, nárcizmus, exhibicionizmus, feltűnési viszketegség, empátiamentesség, nagyfokú magabiztosság, alacsony önértékelés, plasztikai sebészeti beavatkozások, médiafüggőség, nyilvánosságvágy, kényszeres bulvárkodás, műbalhésság, szenzációhajszolás, pénzközpontúság, nagyfokú észnéllét...

Lázadó műszőkeA lázadó műszőkék a punkkorszakban éltek. A kezdeti évtizedek hidrogénezett hajú nőinek imázsa elfogyott a punk évtizedére, amikor is a lázadásról és a jövőtlenségről szólt az akkori csajok műszőkesége. Pl. 1979-ben forgatták újra az 1956-ban készült The girl can't help it című színes szélesvásznú amerikai rock and roll vígjátékot. Az első szőke nős viccnek mondott amerikai film többek között arról szól, hogy egy nőnek elég, hogy bombázó, mégha síkhülye is. A hetvenes évek végi La Brune et moi című francia punkremake meg arról, hogy egy csajnak elég, hogy kiábrándult és heroinista, mégha egy punkzenekar énekesnője is.

The girl can't help it:

La Brune et moi:

Manapság a lázadó műszőkeség nem túl népszerű még a harcos polgárjogi feministák körében sem. A Föld lakossága jelenleg ellenkultúra mentes társadalomban él, a punk lázadó műszőkéi meg kihaltak, vagy konformisták lettek. Bár a műszőke sztereotípiát a pasik terjesztették el, és a hajfestés nem kötelező, de a szőkítettséget önként vállaják a csajok már több, mint fél évszázada.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés