free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ahova mindenki jár

Borsa         Címkék: ajánló, interaktív, kiállítás, millenáris, wc 0 hozzászólás

Vannak kérdések, amelyeket utoljára ötéves korunkban mertünk hangosan feltenni, mert már tudjuk, hogy néhány dologról nem illik beszélni. Fel nem tett kérdéseink egy részére válaszol egy új tárlat.

A WC-re járás, a szagtalanítás, a higiénikus tisztálkodás a mindennapjaink részévé vált, olyannyira, hogyha valami miatt egy kerti budit kell meglátogatnunk bizony sokakat elfog a hányinger. Pontosan ezért biztos, hogy nincs olyan ember, aki ne gondolkodott volna el egyszer legalább életében azon, hogy annak idején - mondjuk a Napkirály idejében -, milyen illemhelyek és alkalmatosságok voltak az elemi szükségletek kielégítésére. Ráadásul azokban a ruhákban hogyan tudták elintézni kisebb-nagyobb dolgaikat a korabeliek? Feltaláltak célszerű eszközöket, alkalmatosságokat? És mit csináltak utána? Hogyan törölték ki, milyen volt az intim higiéniájuk őseinknek?

A kiállítás plakátja

Csodás megoldásokEzt a sokakban meglévő kíváncsiságot próbálja kielégíteni, a fontos kérdéseket megválaszolni egy ma nyíló kiállítás, mely a toalettek történetének és esztétikai fejlődésének, illetve a higiénia kultúrtörténeti vonatkozásait igyekszik bemutatni. Ókori agyagedények, aranyozott készségek és zenélő, steril high-tech csodák.

A műtárgyválogatás fő szempontja az unikális - a formatervezés vagy a technológiai megoldások szempontjából különös figyelmet érdemlő - darabok kiválasztása volt. A kiállítás fontos részét képezik a májusban meghirdetett képzőművészeti pályázatra beérkezett dizájn intim tárgyak, valamint egyéb, a témához kapcsolódó művészeti alkotások is.

Az Ahová a király is gyalog jár című, interaktív tárlat - a kiállított eszközök megfoghatóak, lehúzhatóak - október 21-ig látható a Millenáris teátrumában, hétköznapokon 14-19, hétvégén 11-19 óráig.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés