free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Centrifugában a halál

Borsa         Címkék: ajánló, centrifuga, halál, irodalom, kávéház 0 hozzászólás

Akár tetszik, akár nem, a halállal foglalkoznunk kell, hiszen nincs olyan, aki elkerülhetné. Éppen ezért teljesen ostoba dolog a tagadása, viszont beszélni kell róla. Mondjuk holnap, az Irodalmi Centrifugában.

Ha valaki eddig nem tudta, akkor most mondjuk, hogy immár öt éve kéthetente csütörtökön a Centrál Kávéház irodalmi beszélgetéseknek ad otthont. A műsorsorozat címe: Irodalmi centrifuga, mottója pedig: Zavarjuk a vizet! A program szervezői Bódis Kriszta és Gordon Agáta írók, eredetileg azzal a céllal hívták életre a programsorozatot, hogy nőként kezdeményezett irodalmi diskurzusaik kritikus, elemző, kísérleti, ellentmondásokat feltáró, és ambivalenciát vállaló beszélgetések sorozata legyen. Szerettek volna leszámolni a "női irodalom"-hoz kapcsolódó sztereotípiákkal és, hogy a női írókról való közvélekedés negatív előítéleteit végre lebontsák. A kezdeményezés sikeres lett, nyilván nem véletlen, hogy már az ötödik évadba léptek és a következő centrifugálás éppen holnap lesz.

Épp megfelelő hely

Vendégük Bitó László író, orvos-kutató, aki a kilencvenes években érkezett vissza Magyarországra, miután teljes egyetemi karriert épített fel az Egyesült Államokban. Tanatológiával (halállal foglalkozó tudományág) is foglalkozik, kutatója az eutanáziának (a kegyes halálnak) és hiszi, hogy életünk meghatározza halálunkat is. A holnapi beszélgetés címe: Az utolsó mérföld és a szervezők a legnagyobb, végső kérdésekről kívánnak beszélgetni vendégükkel. A téma kapcsán nem kerülhető meg Polcz Alaine személye - aki tudományos vitát is folytatott Bitó Lászlóval az eutanáziáról - ezért a beszélgetés egyben búcsúzás is az épp egy hete elhunyt pszihológus-írótól. A beszélgetés 19 órakor kezdődik a Centrálban és a kávéház zárásáig tart.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés