free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hétvégi Kezes-Lábos

Borsa         Címkék: etyek, fesztivál, különleges, lábos, program 0 hozzászólás

Etyeken évente egyszer nagyot lehet mulatni. Éppen most hétvégén lesz a Kezes-Lábos Fesztivál, ahol remek borokkal, különleges ételekkel és számtalan programmal várnak a szervezők mindenkit.

Ezen a hétvégén (szeptember 29-én és 30-án) már ötödször lesz Etyeken Kezes-Lábos Fesztivál, a jó ételek és italok ünnepe. Ilyenkor a legjobb falatokkal és italokkal kényeztetik a kíváncsiakat azok, akik számára fontos a minőség és tradíció. Két napon keresztül kóstolhatjuk a legjobb borokat, húsokat, kenyereket és sajtokat, amelyeket olyan mesterek készítenek, akik hisznek a munkájukban, abban, hogy a földtől való elszakadás a legnagyobb veszteség, ami érheti az emberiséget. Ezek most nagy szavak, de az, hogy ez a kezdeményezés öt év alatt olyan komoly népszerűségre tett szert, hogy kilométeres kocsisorok állnak a faluba bejutni szándékozókkal minden évben, azt jelzi, hogy a szervezők nem tévedtek és városlakó lelkünk visszavágyik oda, ahol a jó bor, jó étel terem.

Tudják mi a jó

Az evéshez- iváshoz hozzátartozik a zene és a tánc is, tehát az is lesz Etyeken és persze a gyerkőcökre - akik különösen tudják élvezni a vásári forgatagot - külön is gondoltak. Lesznek népi játékok, versenyek és sok színpadi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hagyományos főzőverseny keretében mindenféle szárnyasok kerülnek a bográcsokba, ráadásul Szőke András és Badár Sándor - akik közismerten nagyon jó szakácsok - lesznek az "előfőzők". Érdemes a részletes programot átböngészni a honlapon és úgy tervezni a hétvégét, hogy legalább egy teljes napot célszerű Etyeken tölteni. Tapasztalati képlet azonban, hogy úgy ajánlatos elindulni, hogy a tízórás kezdés előtt kiérjünk, különben elkerülhetetlen a brutális sorbanállás a bejutáshoz.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés