free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Folyton fogyás - levél a pasiktól

        Címkék: Nincs címke megadva 0 hozzászólás

Szeretett Hímtagunkon kívül dolgoznak még férfiak a szerkesztőségben, akik hírérzékenyek a női témák tekintetében. Bátrak is, mert véleményt nyilvánítanak a fogyókúráról. Kötelező olvasmány.

anorexia

Ajánló

Erős családi kötődés jellemzi a táplálkozási zavarokkal küzdő betegeket, nevelő-, javítóotthonokban szinte egyáltalán nem fordul elő ilyen - legalábbis ezt igyekszik bizonyítani egy most kezdődött kutatás. A családjuktól elszakított, szeretethiánytól szenvedő gyerekek feltételezhetően nagyobb eséllyel küzdenek meg a pszichés problémákkal, amelyek keletkezéséhez a családi "burok" kimondottan hozzájárulhat.(forrás: www.nol.hu)

Kedves, a testsúlyukért aggódó lányok!

Kérünk benneteket, ne legyintsetek rögtön, mondván: "már megint valami nagyokos osztja itt az észt"! Aggódunk értetek, és úgy gondoltuk itt az ideje, hogy egy picit beszéljünk a témáról. El kell hinnetek, hogy a zörgőcsontú modellek ideje lejárt.

"Persze" - mondjátok most - "de a pasik mégiscsak egy vékonyabb csajt néznek meg az utcán!" A kérdésünk: mihez képest vékonyabbat? Eláruljuk: ez egy félreértés, a pasik nagy része nem azt nézi, hányas számot írtak a ruhátok derekára, és nem is azt, hogy hányas számot mutat a mérleg nyelve, ha ráálltok.

Sokunknak a nőiességet a formás idomok, a selymes puha bőr és a széles csípő jelenti. Persze vannak pasik, akik a vékony lányokra buknak, de különbséget kell tenni aközött, hogy valaki vékony (pasiszemmel ez kicsit másképp néz ki, mintha saját magatokat szemlélitek kritikus szemmel), illetve ha valaki kórosan sovány. Ha egy lány a maga 50 kilós testsúlyával folyton azon siránkozik, hogy le kellene fogynia, mert "akkora a segge mint egy ház", ott bizony valami baj van.

Pasik a témáról

Összedugtuk egy páran a fejünket, és nekiálltunk megbeszélni a dolgokat, amúgy pasi módra. És tudjátok mire jutottunk: a feljebb említett számok, a testtömeg-index, illetve a lapos has távolról sem olyan fontos, mint azt korábban gondoltuk. Sőt! Kis rögtönzött kerekasztalunkban végigkérdeztük egymást, hogy ki melyik hírességeket tartja szépnek, vagy szexinek. Nem fogjátok elhinni mi történt: kiderült, hogy általában a pasiknak nincsen olyan bebetonozott szépségideálja, amelytől ne lenne hajlandó eltérni, illetve jellemzően egy pasinak akár teljesen különböző adottságú lányok is szerepelhetnek a vágyai között.

Mondunk pár példát, olyan lányokat, akik a beszélgetésünk során szóbakerültek mint "jó nők". Megpróbáltuk őket párokba rendezni, hogy lássátok, adott esetben ugyanolyan szépnek látunk egy vékony lányt, mint egy kerekebb formákkal megáldott hölgyet.

Keira Knightley és Scarlett Johansson, Kate Moss és Jennifer Lopez, Naomi Watts és Beyoncé. De akár említhetnénk Claire Forlanit, ellenpontjaként pedig Liv Tylert, vagy húgát, Miát. Tudjátok lányok, mi az érdekes? Ezeket a lányokat többé-kevésbé egyetértésben mindegyikünk vonzónak találta. El kellett tehát gondolkodnunk, hogy vajon mi az, ami mindegyikükben megvan, annak ellenére, hogy külsőleg teljesen más irányt képviselnek csaknem mindannyian. Ennek eredménye pedig az lett, hogy megállapítottuk: árad belőlük egyfajta magabiztosság, amely azt sugallja: elégedett vagyok a testi adottságaimmal. Valamint tisztában vannak vele, hogy milyen ruhák állnak jól nekik, amelyekkel kihangsúlyozhatják szépségüket.

Keira Knightley és Scarlett Johansson

PapírnőkMár halljuk is: "jó-jó, de őket csak a magazinok címlapján, meg a filmekben látjátok, ahol mindig a legjobb szögekből fényképezik őket, meg egyébként is szét vannak retusálva!" Tudjátok lányok az internetnek köszönhetően ma már nincs olyan híresség, akiről ne lehetne két perc alatt találni egy pár képet, ahol bizony nem úgy néznek ki, mint a végzet asszonyai. Scarlett Johanssonnak stríás a melle, Beyoncénak sincs éppen bordás hasa, Jennifer Lopez pedig azzal robbant be a köztudatba, hogy büszkén vállalta széles csípőjét és körteformájú hátsóját. És tudjátok mit? Pontosan ez az amiről az előbb beszéltünk, hogy képesek elfogadni azokat az adottságaikat, amelyeken amúgy nem tudnak edzéssel vagy fogyózással változtatni.

Ja, és ha már itt tartunk: a "pasi-kerekasztal" még egy dologra rájött. Ez pedig a következő: az állandó fogyókúra-mizéria bizony egy idő után kontraproduktívvá válhat. Ha folyton azon pörögtök, hogy ma sem ehettek semmit, ráadásul a héten már negyedszerre kell aerobicra, callaneticsre, pilatesre, vagy a jó ég tudja mire mennetek (pedig még csak kedd van), ez egy idő után ugyanazt a hatást éri el, mint amikor a pasik kizárólag a fociról, vagy az autókról képesek beszélni.

Olvasni!

Nem a méret a lényeg

"De mit csináljunk, ha egyszer azt várjátok el tőlünk, hogy beleférjünk a 36-os ruhánkba?" - kérdezitek most bizonyára. Figyeljetek: mint azt már feljebb is leírtuk, halvány gőzünk sincs, hogy hányas ruhát hordtok. De higyjétek el, nem is a méret számít (a tipikus pasi-védekezés, de mostantól ti is nyugodtan használjátok!) Ha megfelelő stílusérzékkel választotok, észre fogjuk venni a legjobb adottságaitokat és nem arra fogunk figyelni, hogy ez a nadrág egy számmal nagyobb, mint a két hónappal ezelőtti. A kulcsszó továbbra is: a magabiztosság. Ha pedig mindenképpen úgy érzitek, hogy szeretnétek valamit tenni, mert nem vagytok elégedettek a külsőtökkel, a fogyózás helyett a mozgást javasoljuk. Főleg, ha úgy érzitek a pasitok elvárja, hogy jól nézzetek ki. Több okból kifolyólag mondjuk ezt: egyrészt a mozgás sokkal egészségesebb mint a diéta, nem beszélve arról, hogy így az evés örömeiről sem kell lemondani. Másrészt, ha kedveseteket ráveszitek, hogy együtt járjatok el mondjuk futni, bringázni, vagy akár a konditerembe, mindjárt két legyet is üthettek egy csapásra.

Végezetül még egyszer: a kulcsszó a magabiztosság. Megfigyeltétek, hogy a pasik általában kevesebbet aggódnak saját adottságaik miatt. Pedig a lányok elvárásai sem kisebbek, higyjétek el. Egyszerűen csak a legtöbb fickó könnyebben elfogadja magát úgy, ahogy van, ha pedig emellé még a megfelelő stílusérzék is társul, az már fél siker. De ez ugyanúgy igaz rátok is, kedves lányok. Tehát ha késztetést éreztek rá, hogy még további kilókat dobjatok le, vagy belepréseljétek magatokat egy három számmal kisebb ruhába, akkor először olvassátok el újra a levelünket, aztán üljetek le magatokkal átgondolni az itt leírtakat.

Szeretettel: A Borsa-pasik

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés