free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kerékbe törve

Borsa         Címkék: dokumentum, film, millenáris, mozgáskorlátozott, tévé 0 hozzászólás

A televíziók nagyon ritkán vetítenek dokumentumfilmeket, mert állítólag az embereket nem érdekli az őket körülvevő világ. Mi találtunk egyet, ami pont a közöny ellen próbál tenni hétvégén, a Millenárison.

Vincze Zoltán új dokumentumfilmjét, Kerékbe törve címmel október 2-án 19 órakor mutatják be a Millenáris Teátrumban. A film a balesetben lebénultak életéről, rehabilitációjáról és a társadalmi toleranciáról szól úgy, hogy nem panaszkodik, nem ítélkezik. A közöny ellen próbál küzdeni.

A film plakátja

Járóknak szól

Az alkotás elsősorban a járóknak szól, és emberien próbálja bemutatni a kerekes székben élők mindennapjait. A rendező maga is hat éve mozgáskorlátozott, elsősorban saját élményei vezették a film elkészítéséhez. A sérültek legtöbbje korábban a járóktól elzártan élt, manapság pedig már együtt velük, mégis megdöbbentő közönytől övezve. E közöny, sőt sokszor erőszakos eltaposás mögött pedig - a magyar társadalom általános mentális állapotán túl - nem más mint a tudatlanság áll.

A film a járók szemét kívánja felnyitni, messzemenően kerülve a témából és a nézőpontból következő panaszkodást. Ehelyett szikáran, néhol humorosan, néhol tragikusan követeli azt, ami jár(na) az évente 100 emberrel bővülő sérült "társadalomnak".

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés