free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kerékbe törve

Borsa         Címkék: dokumentum, film, millenáris, mozgáskorlátozott, tévé 0 hozzászólás

A televíziók nagyon ritkán vetítenek dokumentumfilmeket, mert állítólag az embereket nem érdekli az őket körülvevő világ. Mi találtunk egyet, ami pont a közöny ellen próbál tenni hétvégén, a Millenárison.

Vincze Zoltán új dokumentumfilmjét, Kerékbe törve címmel október 2-án 19 órakor mutatják be a Millenáris Teátrumban. A film a balesetben lebénultak életéről, rehabilitációjáról és a társadalmi toleranciáról szól úgy, hogy nem panaszkodik, nem ítélkezik. A közöny ellen próbál küzdeni.

A film plakátja

Járóknak szól

Az alkotás elsősorban a járóknak szól, és emberien próbálja bemutatni a kerekes székben élők mindennapjait. A rendező maga is hat éve mozgáskorlátozott, elsősorban saját élményei vezették a film elkészítéséhez. A sérültek legtöbbje korábban a járóktól elzártan élt, manapság pedig már együtt velük, mégis megdöbbentő közönytől övezve. E közöny, sőt sokszor erőszakos eltaposás mögött pedig - a magyar társadalom általános mentális állapotán túl - nem más mint a tudatlanság áll.

A film a járók szemét kívánja felnyitni, messzemenően kerülve a témából és a nézőpontból következő panaszkodást. Ehelyett szikáran, néhol humorosan, néhol tragikusan követeli azt, ami jár(na) az évente 100 emberrel bővülő sérült "társadalomnak".

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés