free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szokatlan, nős WAMP

Borsa         Címkék: dizájn, művészet, piac, újszerű, wamp 0 hozzászólás

A hétvégi piacozásba havonta beiktathatjuk a Wasárnapi Művész Piacot is, ahol izgalmas, újszerű, néha megdöbbentő ruhákat, ékszereket, tárgyakat vásárolhatunk. Most ráadásul összművészet is lesz.

2006. júliusa óta havonta kerül megrendezésre Budapesten a londoni és New York-i vásárok mintájára szervezett Wasárnapi Művész Piac. A WAMP a tömegtermékekkel szemben, az elérhető árú, egyedi és színvonalas iparművészeti tárgyak egyik legfontosabb lelőhelyévé nőtte ki magát. A WAMP elsődleges célja, hogy a mindennapokban használható művészet jegyében az alkotó és a közönség minél közelebb kerüljön egymáshoz.

A piacon ötvösök, grafikusok, textilesek, keramikusok, üvegesek, játékkészítők és cukrászok mellett több neves galéria, nemzetközileg elismert magyar designer is képviselteti magát, így együttesen, egyéb művészeti ágakkal is kiegészítve, olyan hangulatot varázsolnak a WAMP helyszínére, ami újdonság Budapesten.

Itt lesz kivételesen

A WAMP 2007-től tematikusan jelentkezik. A tematikus megjelenés célja, hogy megmutassa a design kapcsolódási pontjait más területekkel is, és ezzel is felhívja a figyelmet a mindennapi tárgyakban rejlő szépségre, ezáltal pedig elmozdítsa a jelenlegi holtpontjáról a hazai design művészetet. Ezen a hétvégén - kivételesen szombaton délelőtt tíz órától - a WAMP központi témája a nő, a nőiség, a női lét.

A formabontó WAMP a Ludwig Múzeumban és az előtte levő sétányon lesz - Budapest IX. Komor Marcell sétány 1. Stílustanácsadás, a női dj-szektor legjobbjai és rengeteg kulturális program egy helyen. A Lumu és a WAMP közös programját a lengyel művésznő Katarzyna Kozyra kiállítása adja, melynek központi témája a női identitás. Katarzyna Kozyra a világ egyik leghíresebb kortárs lengyel multimédia-művésze. A Ludwig Múzeumba érkező, 2003-ban indult vándorkiállítás két helyszínen - Varsóban és Berlinben - dokumentált projekteket mutat be a színház, a film, a popzene és az opera vizuális eszközeit használva. A lengyel művésznő napjaink talán egyik legvitatottabb kérdését feszegeti: a női szerepeket, sztereotípiákat mai társadalmunkban.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés