free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Életjáték

Borsa         Címkék: élet, előadás, improvizált, játék, színház 0 hozzászólás

Nincs izgalmasabb téma, mint valakinek az élete. Főleg akkor, ha ez a valaki ismert ember és kellően izgalmas napjai vannak. Megihletheti a színészt, a zenészt, sőt a nézőt is. Így lesz belőle színi előadás.

Ha színházi előadások után kutatunk, nem csak a nagy kőszínházak repertoárját érdemes figyelni. Néha ugyanis a kis színházakban, vagy szórakozóhelyeken sokkal érdekesebb előadásokra bukkanhatunk. Itt van például a Repetasarok, ahol öt év londoni és két év stockholmi sikert követően a New York Film Academy budapesti tagozata a Silverback, a Godot és a Repeta Sarok Budapesten is bemutatja az improvizált Életjáték (Lifegame) című előadást, amelyben a vendég mesél - a színészek játszanak, a zenész pedig zenél - de egyikük sem tudja előre, hogy mit, így minden este új színdarab születik.

Játszósdi

A darab sajátossága, hogy teljesen improvizált. Minden alkalommal más meghívott vendég mesél az életéről, miközben a színészek ennek alapján jeleneteket rögtönöznek. Az eredmény egy másfél óra hosszú, látszólag irányíthatatlan zenés élettörténet, amely a nézőkkel fokozatosan kiépülő szoros összjáték során egy magát dramatizáló egységélménnyé érik. Minden megtörténhet, és meg is történik. Október másodikán, kedden: Csák Elemér, a magyar televíziózás legendás alakja lesz vendége az Életjátéknak, akit Sáfár Zoltán kérdez majd életéről, a televíziózásról.

További vendégek: Október 9. Rácz Kati - énekes Október 16. Bojár Iván András - újságíró, főpolgármesteri biztos Október 23. Szünet Október 30. Pozsgay Imre - nyugdíjas politikus November 6. Frenák Pál - táncos, koreográfus November 13. feLugossy Laca - képzőművész November 20. Jakupcsek Gabriella - televíziós műsorvezető November 27. Bródy János - dalszövegíró, zenész Szereplők: Borombovits Ágnes, Dienes Angéla, Galán Angéla, Gulyás Balázs, Janovics Sándor, Kiss Dia, Vári-Kovács Péter Zenész: Csák Péter Házigazda: Sáfár Zoltán Rendező: Czinkóczky Csaba

Az előadások mindig kedden, 20 órakor kezdődnek.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés