free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Farmer nélkül öltöztettünk

Borsa         Címkék: alkat, farmer, fiús, nélkül, öltöztetés 0 hozzászólás

A múlt héten a farmer nélküli hétköznapokról értekeztünk, arról, hogyan lehet nyugodt szívvel mellőzni ezt a ruhadarabot. Most mindezt szem előtt tartva, egy fiús alkattal megáldott lányt öltözttetünk át.

A mostani alkalommal Ritát öltöztettük új ruhákba. Korábban a körtelányokkal foglalkoztunk, így már mindenki tudja, hogy ilyen esetekben mire kell odafigyelni. Rita más eset, ő fiús alkat: nem vékony a dereka, viszont a csípője sem széles. Amit kapásból el lehet mondani az ilyen alakú csajokra az az, hogy nekik a csípőfazonú nadrágok a legelőnyösebbek, mert a hangsúly ilyenkor a csípőre kerül, ráadásul egy-egy jól megszabott hátsózseb is szépen formázza a hátsó fertályt. Az övek is a fiús alakú lányok legnagyobb segítségei, egy szép darab megkoronázhatja az aznapi szerelésüket, a legjobb ha csípőn hordják őket és nem derékon. Bátran próbálkozzanak vastag övekkel.

Az első szett

Az elmúlt évek skiny-nadrág őrülete után ismét kezd visszatérni a bő, egyenes szárú fazon, az úgynevezett Ditrich nadrág. Ez egy olyan nadrág, ami igazi jolly joker lehet a ruhatárunkban (csakúgy, mint a kis fekete), arról nem is beszélve, hogy szinte mindenkinek jól áll. A következő dolgokra kell figyelni ennél a fazonnál. A ruhakészítők előszeretettel gyártanak nadrágokat kizárólag magas lányokra, ezért fordulhat elő az, hogy a próbafülkében derül ki, hogy bár a méret tökéletes mégis a földön húzzuk a nadrág szárát. Le kell szögezni, a nadrág nem az a ruhadarab amihez jár uszály, a kirojtozódott szárú szövetnadrágnál nincs kiábrándítóbb. Ha ilyen nadrágot vesztek, gondoljátok végig, hogy milyen cipők állnak otthon a szekrényetekben. Ha túl magas sarkú cipővel veszitek fel, akkor olyan lesz, mintha kinőttétek volna, arról nem is beszélve, hogy a bokavillantós fazon még mindig nem divatos. Ha meg túl hosszú a szár, akkor bele fog akadni a cipő sarkába és annak kivétel nélkül perecelés a vége, és persze jönnek a már előbb említett rojtok.

Az a bizonyos előtte és utána

A második szabály a méret. Míg a farmereknél megbocsátható, sőt néha menő is, ha egy számmal nagyobb rátok, a szövetnadrágoknál ez súlyos vétség. Nem laza, hanem lelenc hatást fogtok vele kelteni, olyan lesz rajtatok a nadrág, mintha a nagyobb testvéretektől örököltétek volna, úgyis belenő alapon. De túlságosan feszes sem lehet, mert ebben az esetben az anyag megnyúlhat a varrás mentén és ellentétben a farmerekkel, ezek a nadrágok nem alakulnak vissza mosás után, hanem szépen lassan el fogják veszíteni az amúgy tökéletes formájukat. Szóval nem kisebbet, nem nagyobbat, hanem pont jót vegyetek. Hordhatjátok az inget hozzá betűrve és kitűrve is, de ha betűritek, akkor próbáljátok ki, hogy elég hosszú-e, mert nincs annál kellemetlenebb, mintha állandóan az ing kikukucskáló alját gyömöszölitek vissza.

Első szett:Nadrág - Jazz, 7900 FtBlúz - Pepper Hot!, 10.000 FtDzseki - kínai piac, 6500 FtCipő - Adidas, 19990 FtSál - A Stylist sajátjaÖv - A Stylist sajátja

Ha duplasoros gombolású kabáttal veszitek fel, akkor szinte rögtön nagyasszonnyá váltok, de bátran kapjátok fel hozzá - már ha van - az idén nagyon közkedvelt motoros-dzsekiteket. Ehhez viszont kötelezően lapos sarkú cipőt válasszatok. A legdögösebbek akkor lesztek, ha rövid ujjú inget és hosszú kesztyűt vesztek fel, mint ahogyan Marlene Ditrich is tette. Tudjuk, hogy utóbbi összeállítás még elég idegen a magyar nők eddig megszokott hétköznapi viseleteitől, de legyünk már egy kicsit bátrabbak és merészebbek.

[PAGEBREAK]

Második szett

A bricsesz nadrágról elsősorban mindenkinek a díjugrató versenyek jutnak eszükbe, de ha azok nem is, akkor a daliás huszárfiúk biztosan. Az idei szezonban a Balenciaga divatház tervezője újragondolta a lovaglónadrág fogalmát, és igyekszik ezeket a rafinált darabokat becsempészni a nők mindennapi ruhatárába. Be kell vallani, nemes feladat, és mi csak remélni tudjuk, hogy próbálkozását siker koronázza. Nincs mit szépíteni azon, hogy ez a fazon nem áll jól mindenkinek, sajnos alacsony és túlzottan körte lányok jobb, ha elfelejtik. A nadrág szabásvonala olyan, hogy a lábat megrövidíti, és mindemellett kiemeli a csípőt. Ez viszont pont jól jön a fiús alkatú lányoknak. Sokkal kevésbé kombinálható fazon, mint az első szettben látott nadrág. Ezért aztán jogosan teszitek fel a kérdést, hogy miért mutatjuk be mégis, ha eddig azt szajkóztuk, hogy egy ruha annál jobb minél többféleképpen tudjuk használni.

A bricsesz és a tigris találkozása

Azonban ahhoz nem fér kétség, hogy ha egy-egy ilyen nadrág rátalál az igazi hozzá illő gazdájára felejthetetlen párost fognak alkotni, ehhez viszont arra van szükség, hogy ki-pró-bál-juk. Ha jól érzitek magatokat benne, ez a kényelmes és nőies fazon arisztokratikus külsőt kölcsönöz majd. Hordhatátok csizmáva, vagy lapos sarkú lovaglóval, esetleg magas sarkúval, hogy mivel veszitek fel, az szinte már csak attól függ, hogy hova mentek.

Második szett:Nadrág - Pepper Hot!, 13.000 FtPóló - Zara, 2390 FtCsizma - CAT, 34.990 FtÖv - Trend2, 2500 Ft

Ha magas sarkú csizmát választotok, akkor jobb, ha az kerek és nem hegyes orrú. Arról nem is beszélve, hogy a magas sarok optikailag nyújtja a lábat. Ritára mi csak egy egyszerű pólót adtunk a nadrág mellé, de mivel a nadrág kiemeli a csípőt, nem hagyhattuk a nyakát vagy a vállát üresen. A nagy sállal az értük el, hogy Rita válla szélesebbnek tűnik, ez pedig némileg leveszi a hangsúlyt a csípőjéről. Hordhatjuk a bricsesz nadrágot kis fazonos zakóval vagy garbóval is, a lényeg, hogy nem szabad megijedni ettől a fazonú nadrágtól sem. Ha jól belegondolunk pár évvel ezelőtt még mindenki idegenkedett a soksebes nadrágoktól, most pedig szinte már mindenkinek lapul egy a szekrényében, amit persze nem baj, ha idén már nem vesszük fel.

A fotók a Repülőtehén Hajós utcai boltjában készültek, nagyon köszönjük!

A Ruhás LányokLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés