free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Erőszak nélkül élni

Borsa         Címkék: békés, élet, erőszak, felvonulás, humanista 0 hozzászólás

Arra a kérdésre, hogy akar-e erőszak nélkül élni, nincs, aki ne felelne igennel. Itt az alkalom, hogy egy békés felvonulás keretében mindenki megmutathassa, hisz az erőszakmentes jövőben.

Az ENSZ Közgyűlése május végén Mahatma Gandhi születésnapját, október másodikát, az Erőszakmentesség Világnapjává nyilvánította. Mindaz, amit Mahatma Gandhi politikai és spirituális vezetőként üzent és tett, ugyanolyan aktuális a ma fennálló rendben, mint az ő idejében. Azok számára, akik valóban hisznek az erőszakmentes világban sem ő, sem Martin Luther King nem halott. Az ő munkásságuk és emlékük erőszakmentes tevékenységekre ösztönöz milliókat világszerte. Az ő cselekvésmódjuk, az erőszakmentesség inspirálta Silo-t is, a Humanista Mozgalom alapítóját, aki több mint 100 országban sokak számára egy új társadalmi és spirituális vezető az egyetemes emberi nemzet felépítése felé vezető úton.

Mahatma Gandhi

Mindezért a magyarországi Humanista Mozgalom ma este 17 órától közös megmozdulást szervez mindazok számára, akik hisznek az erőszakmentességben.

A tervezett program:

17:00 "Ha Gandhi ma élne..." című kiállítás megnyitója a Gödör Klubban

18:00 Gyülekezés az Erzsébet téren a Gödör Klubnál

18:30 Nyitóbeszédek az erőszakmentességről és az erőszakmentes vezetőkről

19:00 Vonulás végig az Andrássy úton, egészen a Hősök teréig, a sokszínűség és jó hangulat jegyében. Minden zenész és mutatványos résztvevőt sok szeretettel látnak a szervezők, és kifejezetten támogatják a vallási, etnikai és kulturális szimbólumok, valamint erőszakmentes politikai üzenetek használatát.

20:30 Körülbelüli megérkezés a Hősök terére, ahol gyertyát és fáklyát tartó emberek segítségével az aktív erőszakmentesség élő jelének kialakításával és egy záróbeszéddel ér évéget a program.A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával szélálló mécsest vagy fáklyát, de ez utóbbit korlátozott számban a helyszínen is lehet vásárolni.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés