free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legpraktikusabb őszi sál

Borsa         Címkék: lista, őszi, öt, praktikus, sál 0 hozzászólás

A sálakat manapság már nem csak télen hordjuk, őszi ruhatárunk kiegészítőjeként is prímán megállják a helyüket. Hogy ne legyen izzadt a nyak egy őszi délután a téli meleg sálban, válogass listánkból.

Réges-rég a sálakat mindenki szigorúan novembertől márciusig hordta, mivel kizárólag egy funkciójuk volt: a melegítés. Ekkor még nagyik ezreinek gondos kezei készítették, mindenféle maradék gombolyagokból. Mostanra a sál ugyanúgy a kiegészítők csoportjába tartozik, mint a nyaklánc, az öv vagy a karkötő. Ha pedig az ár-érték arányt nézzük, a sál tényleg az a darab, ami megéri a pénzét, hiszen kis anyagi ráfordítással és sok fantáziával ruhatárunk egyik mulitfunkciós darabjává válhat. Készülhet selyemből, gyapjúból, muszlinból ne féljünk kombinálni ruhatárunk már meglévő darabjaival. Az alábbiakban öt különböző típusú sálat és öt különböző típusú megkötési módot láthatsz.

A többfunkciós ocelot

Ez az ocelot mintás, vékony selyemsál egy igazi átváltozóművész, kedvünk szerint variálhatjuk. Beköthetjük a hajunkba a 60-as éveket idézve, akár öv helyett is használhatjuk, de rátekerhetjük a csuklónkra is nyakláncként, és persze a nyakunkban is tökéletesen fog mutatni. Otthoni, saját kézzel történő elkészítése sem nehéz feladat: elég hozzá egy kisebb, maradék anyag, egy varrógép - ráérősebbeknek tű -, és a szélét beszegve, máris készen van a decens kis sál.

Romantikus fehér

Romantikus nyári estéket idéz ez a kendő - akár ősszel is -, amit tetszés szerint a nyakunk köré tekerhetünk, de ha esetleg hűvösre fordulna az este, akkor akár a vállunkra is teríthetjük, amennyiben kellő nagyságút viselünk. Az ilyen sálak akkor a legszebbek, ha kicsit sejtelmesek, ezért a legjobb ha muszlinból vagy más, laza szövésű selyemből készülnek.

Megunhatatlan stewardes

Az egyik legelegánsabb viselet, ha a sálat inggel hordjuk; olyan megunhatatlan klasszikus ez, mint a pilótakeksz vagy a tejeskávé. Nem mondható túlságosan izgalmas kombinációnak, ezért aztán leginkább légiutaskísérők és bankárkisasszonyok hordják, de tény és való, hogy nincs olyan nő akinek ne állna jól és ne kölcsönözne kimérten elegáns kinézetet.

A bájos rózsaszínes

Ez a darab az igazi többfunkciós darab: pólóval az egész szerelésünket feldobja, a tengerparton fenékalávalóként is jól funkcionál, ha úgy tartja kedvünk, egy esetleges mecset látogatáskor pedig segíthet a fedetlen vállak elfedésében is. A nap káros sugaraitól való megóvásról csak azért nem értekezünk, mert ősz van. Ne féljünk élénk színeket választani, mert ha visszafogottabb színnel kombináljuk, cseppet sem fogunk paradicsommadárnak tűnni.

A bolyhos kék

Ez az a sál, ami leginkább eszünkbe jutatja a fent említett nagyikat, és persze az általuk készített kötött és meleg sálakat. De azért mégsem ugyanaz... A pici kék bolyhtok olyan rafináltan vannak beleszőve a sálba, hogy bármilyen pólóval vagy kabáttal vesszük is fel, más kiegészítő már nem is kell a szerkóhoz. Sőt, akár poncsó helyett is használhatjuk. Ebben a szezonban nem kell tartani attól, hogy túl nagy lesz a sál, idén minden megengedett.Kapcsolódó cikkek

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés