free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt ízesített ásványvíz

Borsa         Címkék: ásványvíz, ízesített, í-zi, lista, teszt 1 hozzászólás

Az ízesített ásványvizekről sokakban az a prekoncepció él, hogy egytől egyig ihatatlan, színezett löttyök. Hogy kiderítsük valójában így van-e, vagy esetleg mégsem, ízesített ásványvizeket teszteltünk.

Eredetileg a legjobb ízesített ásványvizek listáját szerettük volna összeállítani, ám hamar kiderült, hogy valószínűleg még szerkesztőségen belül sem tudnánk konszenzusra jutni ebben a témában. Az ízesített ásványvíz ugyanis, mint termék, a szimpla létezésével is már eleve megosztó tényező, a különféle márkákkal és ízekkel kapcsolatban pedig ahányan vagyunk, annyiféle prekoncepciónk és asszociációnk támad. Így végül inkább találomra kiválasztottunk öt ízesített ásványvizet és ezeket teszteltük. Íme a végeredmény, abc sorrendben.

San Benedetto Ice - barack

Ha ebbe a szénsavmentes italba kevernének némi megfelelő árnyalatú színezéket és az üvegére azt írnák, hogy jeges tea, senkinek sem tűnne fel, hogy valójában nem az, hanem ízesített ásványvíz. Az illata mondjuk elég pocsék, leginkább a poshadt cukros vízre hajaz. Ugyanakkor, ha ettől képesek vagyunk elvonatkoztatni, akkor egy korrektül lágy, frissítően semmitmondó nedűt vehetünk magunkhoz a felettébb sikkes cumispalackból. Utóíze pedig szinte egyáltalán nincs.

Energiatartalma: 38,2 kJ (9 kcal)

 

Szentkirályi - málna-indiáncseresznye

Az általunk először simán rózsaszín löttynek - üvegben ez is színesnek néz ki, pedig szintén nem az -, majd plázavíznek nevezett szánsavas ital szintén kategorikusan erős illatot áraszt. De hogy milyet, arra ismét csak különböző megfejtések érkeztek a kóstoló munkatársaktól, ilyen volt például a gyerekrágó, a meggylé és a festékhigító. Íze tömény és savanykás, egyértelműen a málna dominál, még akkor is, ha az indiáncseresznye jobban hangzik. Utóíze egy szóval jellemezhető: műanyag.

Energiatartalma: 54 kJ (13 kcal)

Szentkirályi - narancs-ananász

A Szentkirályi cselesen színes üvegbe csomagolja ízesített ásványvizeit, melyekről aztán csak kitöltve derül ki, hogy magukban ugyanolyan átlátszóak akár a sima vizek. (Aki üvegből issza, talán soha észre sem veszi.) A narancsos-ananászos változat illata meglehetősen erős, asszociációként felmerült a karácsonyszag, a tusfürdőillat és még a szolárium utáni krém is. Íze többünket is a túlhígított narancsszörpre emlékeztette, illetve egyik Borsamunkatársat inkább a narancsos Márka italra. Az ananász meg fel sem merült, ugyanis azt egyáltalán nem érezni benne. Ráadásul sajnos szolidan torokgyógyszer utóíze van.

Energiatartalma: 54 kJ (13 kcal)

Theodora - alma-körte

Mai nyertesünk a Theodora alma-körte, ami inkább csak alma, de az legalább tisztességesen. Illata kellemes, tiszta és egyértelmű almaillat. Íze is almás. És még az utóíze is. Fogyasztás előtt, közben és után is az, ami. Ráadásul még az üvege is csinos. Bejött.

Energiatartalma: 37 kJ (9 kcal)

Vöslauer Balance - szamóca-fekete bors

Bevalljuk, az osztrák Vöslauer cég ízesített ásványvizét egyszerűen azért vettük meg, mert tetszett az üvege. Gondoltuk, hogy majd olyan finom lesz, amilyennek kinéz. Tévedtünk. Az ital szaga egyik munkatársunkat illatosított gyertyára, míg egy másikukat gumira emlékeztette, abban azonban mind megegyeztünk, hogy baromi szintetikus. Szintén egyetértésben tituláltuk mindannyian tökéletesen ihatatlan, elfuserált, szénsavas mosléknak a terméket. Még hogy szamóca meg bors! Nos, a magunk részéről egyik ízt sem tapasztaltuk. A címkén egyébként egy figyelmeztetés is olvasható, nevezetesen, hogy kisebb szín- és ízeltéréseket tapasztalhatunk az italban. Már csak az a kérdés, hogy mihez képest?!

Energiatartalma: 21kJ (5 kcal)

Végezetül pedig meg kell még említenünk egy versenyen kívüli különdíjas terméket, melyet szerkesztőségünk tagjainak körében - mondjuk úgy - egyöntetű elismerés övez, ez pedig a Jana citromos ízesítésű ásványvize.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés