free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Budapestre jön Feldmár András

Borsa         Címkék: budapest, előadás, feldmár, sorozat, terápia 0 hozzászólás

Azok, akik valaha egyszer kezükbe vették Feldmár András bármelyik könyvét, pontosan tudják, hogy ott a helyük az előadás-sorozatán. Akik nem tudnak róla semmit, azoknak azért kötelező.

Sosem késő elkezdeni személyiségünket fejleszteni, a külvilághoz való viszonyunkat, társaskapcsolatainkat optimalizálni. Ezért gondoltuk úgy a Borsa szerkesztőségében, hogy felhívjuk figyelmeteket a Feldmár-hétre.

Feldmár András

Feldmár András Budapesten született 1940-ben. 1956-ban kivándorolt Kanadába és tanulmányait matematikus szakon kezdte meg az egyetemen, Torontóban. Miután végzett, érdeklődése más pályára vitte, beiratkozott a pszichológia szakra. 1969-től klinikai pszichológusként kezdett el dolgozni Vancouverben. 1975-ben Londonba költözött, és R.D.Laing tanítványa lett. A találkozás és a közös munka egy életre szóló barátság kezdetét jelentette. Előadásokat és workshopokat tartott többek között Kanadában, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Szerbiában. Magyarországon Debrecenben és Budapesten tartott tanfolyamokat. Tevékenysége a pszichológusok részéről jelentős ellenállásba ütközik, mert elítéli a hagyományos terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést (egyes kivételes eseteket leszámítva), viszont támogatja az LSD szakértő felügyelettel való használatát.

Vezetésével jött létre a Feldmár Intézet, 2006-ban, Büky Dorottya, Fehér Miklós, Rados Richárd és Bugarszki Zsolt részvételével. Az Intézet célja, hogy programjain keresztül kaput nyisson annak a gondolkodásmódnak Magyarországon, ami Feldmár András írásain és munkásságán keresztül az utóbbi években nagy feltűnést keltett hazánkban is.

Azért érkezik Budapestre október 7-én, hogy a Feldmár Intézet bemutatkozó programjain személyesen legyen jelen. A Feldmár-hét alatt a Feldmár Intézet a következő programokkal jelentkezik:

Feldmár András háromnapos előadás-sorozata

Szégyen és szeretet címmel három előadást tart a Jaffa Kiadó és a Feldmár Intézet szervezésében.Időpont: október 10., 11., 12., - 18 óra.Helyszín: Jövő Háza Központ

Könyvbemutató

Megjelenik Feldmár András Küszöbgyakorlatok című haiku-albuma Büky Dorottya fotóival, a Jaffa Kiadó gondozásában.Időpont: 2007. október 12. péntek, 16 óra.Helyszín: Jövő Háza Központ

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés