free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Forró esték Budapesten

Borsa         Címkék: latin, művészet, ősz, tánc, zene 0 hozzászólás

Fantasztikus latin zenéket hallgathat, aki a hétvégére jegyet vált a Művészetek Palotájába. Lesz rumba, cha-cha-cha és persze tangó is, de, hogy hol lehet majd táncolni, reméljük ott majd kiderül.

A Művészetek Palotája szervezői úgy gondolták, hogy a menetrendszerűen érkező őszi hidegfrontok ellentételezésére három nagyon forró estét ajándékoznak az érdeklődőknek. Október 5-én, 6-án és 7-én ugyanis Latin Fesztivált tartanak, mindennel, ami kell. Lesz cha-cha-cha, rumba, salsa és persze tangó is. Három nap erejéig idevarázsolják ezt a hatalmas térséget minden színével, hangulatával, szívdobbanásával és temperamentumával együtt.

Az eseményeket a 2002-ben négy fiatal által alapított Quartett Escualo zenekar nyitja október 5-én a Fesztivál Színházban. Az együttes műsorain elsősorban Astor Piazzola művei szerepelnek, saját hangszerelésben. Az est azonban nem maradhat sztárfellépő nélkül. Az 1979-ben Argentínában született Cristobal Repetto elképesztő üstökösként robbant be az ezredforduló tangóuniverzumába. 2004-ben saját nevével fémjelzett első albuma is az élre tört. Aki a tangót szereti, annak feltétlenül részt kell vennie ezen a koncerten.

Cristobal Repetto, Tania Nefin, Eddie Palmieri

Október 6-án, szombat este a több mint negyed évszázados töretlen pályafutása alatt latin zenéket játszó, de magyar zenekar, a Latin Combo játszik. Még mielőtt a latin amerikai zene a kilencvenes években újra divatba jött volna, már olyan mesterekkel turnézott együtt, mint Carlos Santana, Al DiMeola vagy a Gipsy Kings, s mindeközben több mint két tucat hanghordozót jelentetett meg. Ezen az estén is lesz egy külföldi vendég, a ragyogó Tania Nerfin személyében, aki a yoruba ritmusok és a kubai sonnal, csacsacsával, boleróval és rumbával varázsolja majd el a Fesztivál Színház közönségét.

A záróesten, október 7-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet töltik meg azok, akik a latin jazz kiemelkedő alakjára, a Puerto Rico-i gyökerű, ám New Yorkban született Eddie Palmieri kíváncsiak. Ő 1975-ben kapta első Grammy-díját, amit még további nyolc követett.

Az előadások mindhárom este fél nyolckor kezdődnek, csak az a kérdés, hogy az úri közönség a kellő áttüzesedés után hol és hogyan táncol majd?

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés