free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hétévente esküvő

Borsa         Címkék: esküvő, hétévente, hosszabbítás, javaslat, politikusnő 0 hozzászólás

Különös javaslattal állt elő egy politikusnő Németországban: a házasságok köttessenek hét évre és a pár ezután dönthessen, hogy meg akarja-e hosszabbítani vagy sem. Jogi következmények nélkül.

Egy német politikusnő, Gabriele Pauli javaslata szerint a házasságokat hét évre lehetne megkötni, majd ennek az időnek a leteltével lehetne dönteni a frigy meghosszabbításáról, esetleg az abból való távozásról, s utóbbi döntésnem járna jogi következményekkel.

Spórolás

Az 50 éves Pauli a jobboldali Keresztényszociális Unió (CSU) tagja és a párt elnöki székének aspiránsa, már két váláson van túl. Reformer javaslatának létjogosultságát azzal igazolta, hogy ha bevezetnék ezt a formulát, akkor sokan megtakaríthatnák a válóperi költséget, ugyanakkor egyfajta motivációt is jelentene a feleknek, hogy tegyenek az együttmaradás érdekében.

Hét évre fogadom...

A javaslat megdöbbenést váltott ki mind a politikusok, mind pedig a közvélemény körében és bizony egyáltalán nem növelte a képviselőnő esélyeit az elnöki pozíció megszerzésére. Különösen, hogy ugyebár keresztény-konzervatív pártról van szó. Edmund Stoiber, a leköszönő elnök a német sajtónak úgy nyilatkozott, a javaslat ellentétben áll a CSU politikájával és a párból való kilépésre szólította fel Paulit.

No, de ha már, akkor képzeljük el a helyzetet, hogy mondjuk bevezetnék ezt a dolgot. Hogy is hangzana akkor az esketőszöveg? "Akarod-e a melletted álló XY-t feleségedül/férjedül, kitartasz-e mellette jóban-rosszban, egészségben-betegségben hét évig, míg a törvényi rendelkezés el nem választ?" - Hmm... Kicsit bénán...LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés