free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 majdnem tökéletes bögre

Borsa         Címkék: bögre, dizájn, lista, szép, teaszezon 0 hozzászólás

A hűvössel együtt jön a teaszezon is, ezért nem árt beszerezni egy szép bögrét. Megpróbáltuk megkeresni a tökéleteset, de az eredménytől nem estünk hasra. Íme az itthon kapható bögrék listája.

A tökéletes bögre mindenkinek mást jelent. Nekünk elsősorban a méret a lényeg, nem szeretjük, ha túl gyakran kell utántölteni, sem azt, ha kilötykölődik, amíg kényelmesen elhelyezkedünk a kanapén. A jó bögrébe sok tea fér, így alapból kizártuk a Budapesten kapható csészék nagy részét. Persze a külcsín is fontos, nem elégszünk meg az egyszerű fehérrel, legyen rajta kis virág, modern minta, de legalábbis pötty. A harmadik kritérium a kényelem, nem mindegy ugyanis, hogy mekkora fület terveznek egy bögrének, mennyire kényelmes és biztonságos fogása. A túl kicsi fül miatt többször is megégettük már magunkat, sőt olyan rémtörténetet is hallottunk, hogy egy hatalmas csésze forró tea épp a vékony, instabil fül miatt landolt valaki ölében. Hogy elkerüljük a hasonló kellemetlenségeket, nem árt jól megválasztani a teás csészét, társunkat a hideg őszi délutánokon.

Körutunk során rá kellett jönnünk, hogy mint mindig, itt is érvényes a sok pénzért jó minőség alapelv, az olcsóbb, egy-kétszáz forintos darabokat kézbe véve nem éreztünk szívdobogást sőt, inkább az imént említett rémtörténet játszódott le a szemünk előtt. A drágább és a nagyon drága bögrék többsége ugyan megfelelt az általunk emelt kritériumoknak, a szívdobbanás viszont sok esetben itt is elmaradt.

Nézegess szép bögréket!

Kékpöttyös

Az öt kedvencünk közül az első helyre Jamie Oliver halványkék pettyes bögréje került - alján a Best Mug feliarttal -, pontosan azért, mert első érintésre beleszerettünk. Úgy tűnik, Jamie pontosan tudja mi kell az embereknek: masszív, vastag fülű hatalmas bögre, amit egyszerűen öröm kézbe fogni, az időtálló külsőnek köszönhetően valószínűleg sosem megy ki a divatból. (Kátay)

Dzsungelláz

A Villeroy & Boch újhullámú csészéje került a második helyre. A formájába és a mintájába is azonnal beleszerettünk. Megjelenése inkább kecses, mint masszív, ennek ellenére látszik és érződik rajta, hogy jó minőségű porcelánból van, azaz nyugodtan ki lehet venni a vitrinből egy teázás erejéig. (Villeroy&Boch)

Nagyon vidám

Négyféle pasztell színben kaphatóak a Guy Degrenne Modulo color bögréi, és mind a négy tökéletesen el van találva. Nekünk leginkább a zöld és a narancssárga tetszik, ezekre elég ránézni, és máris jó kedvünk lesz. Szép forma, szép színek, egyszerűen kellemes kézbe venni. (Haas&Czjzek)

Olcsó és szép

Az Ikeában sokszor találkozhatunk az éppen menő trendekkel, kicsit lebutítva, viszont sokkal olcsóbban. A tömeggyártás valószínűleg nem tesz jót, mondjuk egy kés minőségének, a bögréknek viszont meg se kottyan. Negyedik helyre került Anna Haupt kék teás csészéje, ami legalább olyan masszívnak tűnik, mint a jóval drágább márkás darabok, az ára viszont sokkal kedvezőbb. A design szép, a fogása kényelmes és rengeteg tea fér bele. (Ikea )

Páratlan

A Seltmann Weiden VIP bögrék bár nem hatalmasak, nagyon szépek. A rengeteg minta közül nehéz választani, a cég weboldalán ráadásul még legalább négyszer annyi különböző designt találtunk, mint a boltban. A különböző darabok más-más mintával is jól illenek egymáshoz, ideális, ha a pároddal nem egyezik az ízlésetek. (Haas&Czjzek)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés