free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szülinap nőkkel és halottakkal

Borsa         Címkék: kritika, lapos, műsor, születésnap, tv2 0 hozzászólás

A TV2 csütörtök este ünnepelte tizedik születésnapját. Ez alkalomból igazán lapos és helyenként kifejezetten gyomorforgató ünnepi műsort készítettek. Mi pedig megnéztük és most kritizálunk.

Október 4-én tízéves volt a TV2, mi pedig önfeláldozóan képernyő elé telepedtünk és megnéztük hogyan ünnepli születésnapját az a tévécsatorna, amely a hetente - mínusz az a havi egy alkalom, mikor helyette Frei Dosszié van - egyórányi Dr House és Született Feleségek epizódon kívül már hosszú idő óta egyáltalán nem vetít érdemben élvezhető műsorokat.

Fordított nap

Az örök második kereskedelmi csatorna illetékesei egy irtózatosan kreatív pillanatukban úgy döntöttek, a tizedik születésnap alkalmából úgynevezett fordított - szerepcserés - napot tartanak a képernyőn. A dolog általános iskola alsó tagozatból lehet ismerős, április elsejéről. Mi annak idején csak első-második osztályban adtuk ezt elő, harmadiktól meg már nem, mert hogy nagyok vagyunk hozzá és már amúgy sem vices. Nos, a TV2-nek viszont egyáltalán nem derogált elővenni ezt a koncepciót, bár azt talán ők is érezhették, hogy önmagában ez nem biztos, hogy elég lesz, kell még valami plusz, ami eddig nem volt. "Ugyan, verjünk már fel például néhány halott hírességet örök nyugalmából és kerekítsünk belőle esztrádműsort, mert az olyan ízléses!" - csillant az isteni licensz-szikra. S aztán lett, ami...

Nagyszerű szerepek

A ráhangolódás már délután elkezdődött, amikor is egy ál-kívánságműsor keretében révedhettünk a TV2 évtizedes múltjába. A tévé bekapcsolásának pillanatában éppen Uhrin Benedek aurája töltötte be a képernyőt, de rövidesen már Harangozó Teri és Vágó István daloltak, majd Gregor Bernadett suhant át a képen, egy szál fehérneműben, hogy aztán Varga Feri rázendíthessen Júdás dalára. És ekkor még csak alig több, mint öt perce tartott a műsor. A következőkben a csatorna történetének újabb és újabb dicsőséges pillanatait idézték fel; újra láthattuk például, amikor az egyik játékos néhány percre elveszítette eszméletét a Csaó Darwin!! forgatásán; amikor az Andi nevű játékos fenékre esett a hóesésben a BB Ház udvarán; amikor Katalin bírónő ítéletet hirdetett a díszletbíróságon, sőt, még azt is, mikor Karsai Zita bugyiban ropta a Megatánc színpadán. Aztán mikor a reklámszünet előtti beharangozóban kilátásba helyezték, hogy hamarosan Kiszel Tünde fog énekelni, elővigyázatosságból kikapcsoltuk a készüléket.

Úgysem látjuk

Az ünnepségfolyamba a fél hetes Tények közben kapcsolódtunk be újra. A híradót ezen az estén Gombos Edina és Azurák Csaba vezette. Nos, utóbbi hozta a szokott multifunkciós eminens figurát, előbbiről meg csak annyit, hogy a stájlisztok valószínűleg a legrosszabbkor felejtették le róla vastag keretes álszemüvegét. A hírműsorra azonban a sztaniolkoronát egyértelműen a Frei Tamás által prezentált időjárás-jelentés tette fel, amiből ugyan nem tudtuk meg, hogy milyen idő lesz, azt azonban igen, hogy ez mindegy is, mert éjszaka alszunk és úgysem látjuk mi van az égen, a másnap meg még messze van.

Kölcsön Szulák

Egy reklámszünetnyi időt kaptunk ezután az ocsúdásra, majd következett az Aktív. Kissé tartottunk tőle, hogy a pontos szerepcsere jegyében esetleg Bárdos András kalauzol majd bennünket a birkától született kutyakölykökről és önérzetes nyuszilányokról szóló bulvárriportok mocsarában. Ám helyette a közszolgálati tévé Megaistvánkirályának zsűriasztala mögül visszakölcsönzött Szulák Andreával találtuk szembe magunkat. Végül is, ha már magyar Oprah Winfrey-t nem tudtak kreálni belőle sohasem, most kárpótlásul megpróbálkoztak egy Gombos Edinával, hátha. Az eredmény pedig épp annyira volt kínos, amennyire egy ilyen szituációban illendő is annak lennie.

Várkonyi kihasználta

Az Aktív után számunkra újabb pauza következett, ugyanis születésnap ide vagy oda, a Jóban rosszban aktuális epizódjának megtekintésére még ez alkalomból sem ragadtattuk magunkat. Az úgynevezett sztármagazin kecsegtető műfajában működő Favorit kezdetére azonban visszaparancsoltuk magunkat a képernyő elé. Az adásban elhangzott információk lényegességének fokát mutatja, hogy közülük egy sem tudott megtapadni még csak rövid távú memóriánk falán sem. Azt viszont konstatáltuk, hogy Várkonyi Andrea igazán alaposan kihasználta a kivételes alkalmat, hogy ezúttal nem hírműsort vezet és így végre nyilvánosan mosolyoghat. Eléggé túl is mosolyogta magát. A vége felé már a mi arcizmaink is kezdtek görcsbe ugrani a látványtól.

Nagyon gáz az egész

Este kilenc után valamivel aztán elkezdődött a már az előzetes beharangozók alapján is igazán gyomorforgatónak ígérkező ünnepi esztrádműsor, mely a sokatmondóan elfuserált 10 év 10 nő - Páratlan párok címet kapta. A műsorvezető természetesen a helyi Stohl András, a TV2 hiánygazdasági Jolly Jokere, Tilla volt. Hozzá érkezett az adás folyamán egymást váltva "a csatorna tíz meghatározó női arca". A velük lefolytatott szépelgő, mesterkélten nosztalgikus diskurzusokból megtudhattuk többek között, hogy Jakupcsek Gabriellának saját bevallása szerint a Multimilliomos című vetélkedő volt élete legemberibb műsora; meg hogy Stahl Judit talán és esetleg hajlandó volna a konyhaasztal-tűzhely-mosogató háromszögéből a híradóspult mögé visszatérni, ha hívnák; Liptai Claudia felidézte számunkra az első, hazai, élő adásban lezajlott nemi közösülés nagyszerű médiatörténeti pillanatait; Soma valami "országközösségi projectről" hadovált, többiek pedig még ennyire sem voltak érdekesek.

Morbid percek

Mégis, amelyek úgy istenigazán idegborzolóvá tették ezt a műsort, azok nem is a beszélgetések, hanem az ezek között bemutatott zenei produkciók voltak. Ugyanis. Volt ugye az egyik verzió, amikor jelenleg regnáló kvázisztárok adták elő - playbackről persze - az elmúlt tíz év legnagyobb slágereit. Illetve a másik, amikor nagyjából ugyenezen kvázisztárok egy speciális technikai megoldás segítségével egykori, többségében már halott hírességekkel állhattak egy színpadra és énekelhettek duettet. Így kerülhetett sor arra, hogy például a vetített Cserháti Zsuzsa simán leénekelte a pódiumról Gáspár Lacit, vagy hogy Péter Szabó Szilvia a NOX énekesnője - a saját bevallása szerint általa korábban nem ismert - Szécsi Pállal duettezett. A legmorbidabb perceket Rúzsa Magdinak köszönhetően kellett elszenvednünk, akit Kaszás Attilával állítottak párba a Fényév távolság - és nem Ég és föld között, ahogyan az a műsorban többször tévesen elhangzott - című dal eléneklésének erejéig, ám a Megasztár-győztes nem hogy nem tudott felnőni a feladathoz, de egy olyan erőltetetten megilletődött ripacskodást produkált a színpadon, amit jóérzésű szerkesztőnek egész egyszerűen nem szabadott volna adásba engednie.

Kínunkban a kanapén

Voltak persze olyan momentumok is, amikor pedig, jobb híján átengedtük magunkat a kínunkban való röhögésnek. Ezek közül itt kettőt emelnénk ki: az egyik az volt, mikor Komár László saját, több évtizeddel ezelőtti önmagával énekelte duettben a Postakocsi-t, a másik pedig, mikor a műsor vége felé az operettbonvivánnak öltöztetett Nagy Feró kegyetlen hamisan előadta - bár jóhiszeműen azt sem zárjuk ki, hogy parodizálta - a Zanzibár együttes Szerelemről szó sem volt című slágerét.

Összességében véve a műsor rendkívül lapos és egyben ízlésromboló volt. A TV2 ily módon tehát hűen önmagához, az elmúlt tíz évben tőle megszokott minőségű produkcióval ünnepelte születésnapját.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés