free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Utazás Önmagunkba

Borsa         Címkék: képzőművész, kiállítás, kortárs, spirituális, utazás 0 hozzászólás

Testünkbe, lelkünkbe, személyiségünkbe hív spirituális és fizikai utazásra három kortárs képzőművész kiállítása, ami így ősszel, a befeléfordulás időszakában igencsak időszerű. Kaland az élet!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál sajnos még mindig ismertebb, mint a Budapesti Őszi Fesztivál, ami kicsit sem alacsonyabb színvonalú, csak éppen más jellegű előadások, kiállítások, produkciók kerülnek terítékre. Érdemes körülnézni és válogatni a programokból az egyre rövidebb napokra.

Itt van rögtön a Dorottya Galéria Utazás Önmagunkba című kiállítása, ahol Chilf Mária, Kovács Ivó és Kőszeghy Csilla munkáit lehet megtekinteni. Három olyan kortárs művészről van szó, akik a személyiséget nem a megszokott külső jegyek alapján ábrázolják. A természet titkait, a szemmel nem láthatót próbálják megragadni. Chilf Mária legújabb, több elemből álló akvarellképein szellemi-lelki élményeit jeleníti meg. Kőszeghy Csilla litográfiáin, hímzett fotóin és fotómontázsain az emberi test felszíne alatt tesz utazást, s közben a női test orvosi és társadalmi reprezentációját elemzi. Kovács Ivó Re: vízió című 3D animációs rövidfilmje virtuális utazás, melynek révén az egyik elemből, a vízből újraalkotja az emberi testet.

Kívülről befelé

A cím - Utazás önmagunkba - egyaránt utal fizikai és spirituális utazásra, a fizikai és lelki-szellemi önismeret útjára. Három művész - három lehetséges út annak megmutatására, mi rejlik, szó szerint és átvitt értelemben, a felszín alatt. A művek szokatlan, néha már megható, olykor mégis humoros aspektusból közelítenek az emberhez.

A kiállítás megnyitója október 12-én, pénteken lesz 18 órakor. A Dorottya Galéria címe: V. kerület Dorottya utca 8. Természetesen hétfőnként ők is zárva vannak.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés