free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

31 kg meztelenség

Borsa         Címkék: anorexia, durva, meztelen, olasz, plakát 0 hozzászólás

Durva plakátok jelentek meg Milánó belvárosának utcáin, egy mindössze 31 kilós, meztelen nőt ábrázolnak. Az egyik olasz cég így akarja felhívni a figyelmet a soványság-kultusz veszélyeire.

Brutálisan sokkoló plakátok lepték el Milánó belvárosát az ott megrendezett divathét idején. A Flash and Partners olasz divatcég figyelemfelkeltő kampányában szereplő fotón egy súlyosan anorexiás, fonnyadt nőt ábrázolnak, méghozzá a maga riasztó testi valójában, anyaszült meztelenül. Ezzel akarták megmutatni a soványság-kultusz valódi arcát.

31 kiló

A plakáton szereplő 27 éves francia nő, Isabelle Caro tizenöt éve küzd az anorexiával, jelenleg mindössze 31 kilót nyom, amivel csoda, hogy egyáltalán még az élők sorában van. "Túl sokáig bujkáltam és rejtegettem magam. Most azonban eljött a pillanat, hogy félelem nélkül meg tudom mutatni a testem, még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy visszataszítóan néz ki." - nyilatkozta a fiatal nő a Vanity Fair magazinnak.

A képet Oliviero Toscani fotóművész készítette, akinek már van gyakorlata sokkoló kampányok terén, hiszen még 1992-ben azzal vált igazán ismertté, hogy lefotózott egy haldokló AIDS-beteget a Benetton akkori reklámkampányához. "Azért használtuk ezt a meztelen testet, hogy mindenkinek megmutassuk az anorexia betegség valóságát." - tudatta kiadott közleményében a Flash & Partners.

A kampány egyáltalán nem aratott osztatlan sikert, még az anorexia ellen küzdők körében sem. Fabiola De Clercq, az olasz Anorexia-ellenes Tudományos Egyesület elnöke úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szerinte a fotó túl nyers, a rajta szereplő nőnek pedig kórházban kellene lennie, nem pedig plakáton szerepelni. "Az anorexiában szenvedő nők akár még irigyek is lehetnek a modellre, és ez arra késztetheti őket, hogy még vékonyabbak és vékonyabbak legyenek." - mondta az elnökasszony.

(Forrás: Trendhunter)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés