free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az extravagancia nagymestere

Borsa         Címkék: életmű, expresszív, hundertwasser, kiállítás, művészet 0 hozzászólás

Hundertwasser különös, expresszív személyisége és harmóniát hirdető életfilozófiája művein is felismerhető jegyeket hagyott. Az átfogó életmű-áttekintést ígérő kiállítás október 11-én nyílik.

A Szépművészeti Múzeum szervezésében csodálhatjuk meg a Friedensreich Hundertwasswer művészi munkásságáról tetszetős keresztmetszetet adó tárlatot. Az osztrák gyökereire felettébb büszke művész - aki eredetileg Friedrich Stowasser néven látta meg a napvilágot - egészen otthonosan mozgott a festészet, a grafika, az iparművészet és az építészet területén is. Bár legnagyobb hatással a bécsi századfordulós szecesszió alakította forma- és ízlésvilágát, azért művészetében felfedezhető a naiv, organikus és az európai absztrakt vonal is.

Formabontó zseni

Jelen kiállítás repertoárjában festészeti és grafikai munkák mellett a különlegességnek számító kárpitok is helyet kaptak, és természetesen nem maradhatnak el a gyönyörű épületfotók sem. Az anyagokat a Hundertwasser hagyatékot gondozó KunstHausWien bocsátotta a Szépművészeti Múzeum rendelkezésére, amik egészen 2008. január 13-ig a magyar műkedvelő közönséget boldogítják majd.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés