free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vizuális retroérzés

Borsa         Címkék: ajánló, fesztivál, korszakidéző, mozi, retro 0 hozzászólás

A manapság oly divatos "retro" címén rengeteg dolgot próbáltak már a nyakunkba varrni, de jelen esetben valóban korszakidéző kult-túra részesei lehetünk a Puskin moziban, októberben.

A Puskin mozi rendezésében kerül bemutatásra - október 11-e és 14-e között - az első Retro Filmfesztivál, ami a szervezők szándéka szerint hagyományt kíván teremteni az őszi fesztivál-palettán. Az 50-es, 60-as, 70-es és 80-as évek celluloidra rögzített gyöngyszemeiből válogató filmes szemle valódi különlegességeket, annakidején betiltott vagy éppen nagy sikerrel futó mozikat, sőt reklámfilmeket is tartogat a fesztivállátogatóknak. A fiatalabb generációk belekóstolhatnak ezen időszak jellegzetesen vaskos mozgóképes kultúrájába, az idősebbek pedig kedvükre nosztalgiázhatnak a hangulatosan kopottas képsorok fölött.

Széksorok régről

Olyan örökérvényűek kerülnek bemutatásra, mint például a Régi idők focija, az Egészséges erotika, a Roncsfilm, A legényanya vagy A tanú. De lesz egy külön Gojko Mitic retrospektív, egy szokásos kerekasztal-beszélgetés a kor meghatározó alkotóival, egy premier előtti vetítés az új Koltai Róbert moziból, és a rendszerváltozás után készített visszautaló szociofilmek is az impozáns programlistára kerültek.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés