free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Párna, használt rágógumikból

Borsa         Címkék: gusztustalan, párna, rágógumi, tervezőnő, újrahasznosítás 0 hozzászólás

Egy brit tervezőnő kitalálta, hogyan lehetne újrahasznosítani a használt rágógumikat: párnát készített belőlük. Nos, teljesen érthető, ha valaki ezt az ötletet így, első hallásra gusztustalannak találja.

Legtöbbünk számára - szégyen, nem szégyen - egy rágógumi, ott ér véget, mikor kiköpjük. Egy brit tervezőnőt viszont épp a kiköpött rágógumik késztettek gondolkodásra, és ki is találta, hogy hogyan lehetne őket hasznosítani. A megoldás elsőre kissé undorítónak tűnhet...

Újrahasznosítás

Anna Bullus ugyanis megtisztított, használt rágógumik és egy speciális biogyanta elegyéből párnákat készített. No azért nem fejpárnákról van szó, hanem rugalmas ülőpárnákról. Bár még így sem hangzik túl gusztusosan a dolog. Pláne, ha azt is hozzátesszük, hogy a prototípus megalkotásához szükséges használt rágókat a tervezőnő - állítólag - személyesen szedegette össze az utcán. Aztán valószínűleg megelégelhette ezt a gyűjtési formát, mert azóta egy újabb ötlettel is előállt: szintén ugyanebből az anyagból (amit a rágógumik felhasználásával létrehozott) az utcai szemetesek fölé kihelyezhető, használt rágógumi-gyűjtő edényeket tervezett, melyek aztán egy az egyben hasznosíthatók újra, és újra, és újra... Egyelőre még mindkét terméknek csak a prototípusa létezik.

(Forrás: Trendhunter)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés