free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Versek a Merlin Színházban

Borsa         Címkék: ajánló, fesztivál, kaleidoszkóp, költészet, vers 0 hozzászólás

Léteznek mindenféle film- és színházfesztiválok, de mi most hallottunk először versfesztiválról, pedig ez már a hatodik alkalom, hogy megrendezik. Szerintünk egyébként a versekre mindig van alkalom.

A Kaleidoszkóp VersFesztivál olyan, országszerte egyedülálló esemény, amely rendhagyó módon ötvözi a színház- és a pódiumművészetet. Az egyhetes találkozó keretében általános- és középiskolai diákok, egyetemisták és fõiskolások, a felnõttek és az idősek is több kategóriában mutatkozhatnak be; tehetségkutató írói pályázaton, pódiumi estek fesztiválján, monológok és performance-ok, megzenésített versek és népköltészeti alkotások versenyén. Határon innen és túlról tavaly már mintegy 300 amatõr művész és több száz nézõ vett részt a fesztiválon. A hat éve indult program legfõbb célja a versek hétköznapiságának visszaállítása: egy átfogó versmondó-költészeti találkozó keretein belül az emberek költészethez való viszonyának javítása.

Verscserepek a kaleidoszkópban

Az október 15-től 21-ig tartó programsorozat szervezői nem kispályáztak. Minden nap reggel kilenc órakor kezdődnek az események és este nyolckor indul az utolsó program. Olyan nevek hitelesítik ezt a kezdeményezést, mint Mácsai Pál, Huzella Péter, Jordán Tamás, Sebő Ferenc, a Katona József Színház művészei vagy éppen Nádasdy Ádám, Karafiáth Orsolya, és persze, Ady, Arany, Burns, Weöres. Köszönet a Merlin Színháznak, hogy fedelet adott a versek fölé!

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés