free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A bunda korral jár

Borsa         Címkék: bunda, divat, hideg, kabát, kor 0 hozzászólás

Akármit is diktál az aktuális divat, a kabát legfontosabb célja az, hogy melegítsen bennünket a hideg télben. A Ruhás Lányok tudják a trükköt, hogyan ne fázzunk csinosan. Bár a bundát ki kell érdemelni.

Akárhogy is tiltakozunk ellene lassan beköszönt az ősz és utána nagyon hamar a tél is ideér. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy elő kell venni a kabátjainkat, sapkáinkat, sáljainkat és egyéb olyan felszerelésünket, amelyek az elkövetkező hónapokban a legjobb barátaink lesznek.

Azonban csak azért, mert egy kabát meleg még nem jelenti azt, hogy unalmas és azt sem, hogy Michelin gumiemberré változtat bennünket. Az idei szezonban a rövid kabátok hódítanak igazán, nem igazán lehet olyat találni, ami a térd alá ér. Ezek kétségtelenül nagyon mutatós darabok, de sajnos a felfázástól senkit sem fognak megóvni. Ha olyan kabátot választotok, ami nem takarja a derekatokat, akkor vegyetek fel hozzá hosszú pulcsit, vagy minden anyuka kedvencét, atlétatrikót.

A kabátot is lehet variálni

A másik ellentmondásos fazon a rövid ujjú kabát, hosszú kesztyűvel. Nagyon nőiesek ezek a darabok, de semmi nem ment meg minket attól, hogy a hideg téli szél befújjon és a kabát elveszítse azt a funkcióját, amiért igazán szeretjük. Akinek pedig a téli költségvetése nem fedezi, hogy több kabátot is vegyen egy szezonban, az válasszon olyan darabot, amit többféleképpen tud kombinálni, és fel tudja venni nadrággal és szoknyával egyaránt.

Mindent lehet

Rózsaszín kabátos szett: Kabát-Zara, Ing - Pepper Hot!, Kalap - Zara, Tyúklábmintás kabátos szett: Kabát - Zara, Napszemüveg - Zara, Kockás kabátos szett: Kockás kabát - Zara, Piros sapka - Zara

Ha felderítő körútra indultok találni fogtok egysoros és kétsoros gombolású fazonokat, cippzárosakat és rejtetett gombolásúakat; idén tényleg ebben a tekintetben is minden divat, csak azt kell eldöntenetek, hogy melyik darab áll legközelebb a személyiségetekhez. Ha leginkább kosztümben és tűsarkúban jártok, akkor a legjobb választás a kétsoros fazon, ha pedig a sportosan elegánsak táborát erősítitek, akkor egy cippzáras szövetkabát lehet a befutó.

Attól viszont nem kell tartanunk, hogy novembertől márciusig csak szürkét barnát és feketét fogunk látni az utcákon, az idei télen a tervezők színes és vidám kabátokat álmodtak meg nekünk. Azonban a színekkel vigyáznunk kell, ugyanaz a helyzet, mint a fehér sportcipővel vagy csizmával. Gondoljátok végig, hogy kellőképpen ki tudjátok-e használni, mert például a fotón látható pink kabát(kép1) az idei évben az eddigi egyik legszebb darab, de kétséges, hogy farmeren és feketén kívül fel lehet venni mással is.

Megfelelő kiegészítők

A mintás anyagok is nagy teret hódítanak a mostani szezonban, elsősorban tyúklábmintás(kép2) és kockás kabátokat(kép3) lehet fellelni. Ha a minta több színű, akkor érdemes minél több kiegészítőt beszerezni - persze csak olyat ami színeiben passzol a kabáthoz, a paradicsommadár kinézet most sem menő. Be kell vallani, hogy most nem lesz nehéz megtalálni a megfelelő darabokat, mert a divatházak a legkülönbözőbb színeket és fazonokat kínálják. Idén hordhattok széles karimájú kalapot, bojtos sapkát, svájci sapkát - de itt tényleg figyelni kell arra, hogy nehogy úgy nézzetek ki, mint egy vendégmunkás kőműves.

Na, melyik nyikorog?

Lakk szett: Kabát - Zara, Ing - Pepper Hot!, Táska - Zara, Szürke kabátos szett: Kabát-Zara, Kötött sapka - Zara, Napszemüveg - Zara

Az egyik kedvencünk a lakk kabát(kép4) volt amit csak a legbátrabbaknak ajánlunk, és azok is jól gondolják meg, mert be kell vallani, hogy tényleg gyönyörű szép, de sajnos a viselése közben megállás nélkül nyikorog. Hozzáillő lakk táskával kombinálva tuti összeállítás bármilyen bulira vagy partira, arról nem is beszélve, hogy nemsokára itt a Halloween, akkor pedig bármi megengedett.

A szabásvonalak tekintetében az A-vonal a sláger, különböző hosszúságú példányokkal fogtok találkozni, a lényeg, hogy mindig próbáljatok fel közülük többet. Mert ezek tényleg becsapós darabok , az az általános tapasztalatunk ezekkel a kabátokkal, hogy azok álltak a legjobban felvéve, amik a legreménytelenebbnek tűntek a vállfán. Az A-vonalú ruhákkal ellentétben az ilyen szabásvonalú kabátok nemcsak a modell alkatú lányoknak állnak jól, úgyhogy bátran próbálgathat bárki.

A Ruhás Lányok "Csajok vagyunk, kettő a sok közül, akik mertünk, és az álmaink után eredtünk. Azon az úton haladunk, amelyet mi jelölünk ki saját magunknak, és mindenkit biztosíthatunk arról, hogy igen, "ha nagyon akarod, akkor tényleg bármi sikerülhet". Főiskolával, nagy adag szerencsével, no meg merészséggel, egy jó porciónyi stílusérzékkel, újítani vágyással és mérhetetlen mennyiségű olvasmánnyal felpakolva indultunk utunkra. A "ruhás lányok" mára már csak így aposztrofálnak bennünket, akik képesek őrült határidőket betartani és valószerűtlen elképzeléseket megvalósítani legyen szó akár fotóról vagy hajshow-ról, divatbemutatóról. Szeretjük a lehetetlent, ez mindig felvillanyoz, átlépni a kereteken és adni egy nagy pofont a sztereotíp világnak. Ti és mi együtt olyat tudunk kreálni, amivel kifordítjuk a világot a megszokott vágányairól."

Ha már a kabátpróbánál tartunk akkor most is mint mindig beszélnünk kell arról, hogy mindig a megfelelő méretet válasszátok, ha egy kabát túl kicsi, akkor abban nem tudtok kényelmesen mozogni és a réteges öltözködésről is lemondhattok, ami pedig télen kötelező. Ha a következő trükköket kipróbáljátok akkor könnyen kideríthetitek, hogy megfelelő-e a méret. Először is nyújtsátok ki a karotokat előre, ha a csuklótokból több mint három centi kilátszódik, akkor, azt a darabot felejtsétek el. Tudjuk, hogy idén trend a rövid ujjú kabát, de az nem ugyanaz, mint a kinőtt ujjú kabát. Az egyik csinos, a másik pedig több mint vidám kinézetet kölcsönöz. Próbáljatok fel a kiválasztott darab alá egy pulóvert is, ha ezzel együtt is komfortosan érzitek benne magatokat és tudtok benne mozogni, akkor jó a méret.

Ha fázósak vagytok, akkor azt is nézzétek meg, hogy elég hosszú-e amit kiválasztotok, és hogy elég szűk-e a fazon. A bő aljú kabátok, sajnos beeresztik a hideget és kiengedik a meleget, ezért próbáljatok olyat keresni, aminek van öve, idén az ilyen fazonokból sincsen hiány. Magasállású-galléros(kép5), 60-as éveket idéző kabátokat szinte minden üzletben találni fogtok, ezeket hordhatjátok végig begombolva vagy lehajtva, ha széles karimájú kalappal veszitek fel akkor dívák lesztek, ha pedig horgolt sapkával és színes keretes szemüveggel, akkor bohém festőnek fogjátok álcázni magatokat.

[PAGEBREAK]

A kabátok "kis feketéje" (kép6) a bunda, ami sosem ment ki a divatból, sőt ebben a szezonban minden tervező szívesen kombinálja a ruhákat szőrmével(kép7), legyen szó kabátról, zakóról vagy kesztyűről. Az állatvédőket sajnos el kell keserítenünk, bunda mindig volt és mindig lesz; azok, akik nem tudnak ezzel megbékélni, válasszanak magunknak műszőrméből készült darabot, szerencsére ma már ezek is jó minőségű alapanyagból készülnek és viselője nem fog plüssmackóra emlékeztetni.

Korral jár

Egyet azonban le kell szögezni: a bundát viselni kell tudni, fiatal lányok inkább rövidebb fazonnal próbálkozzanak, a hosszabbat - a korral együtt - ki kell érdemelni. Mi is tudjuk, hogy egy valódi szőrme kabáthoz kisebb vagyon kell, de ha valaki elég szemfüles, akkor turkálókban ráakadhat egy-két értékes és szép darabra, ilyenkor azonban mindig figyelmesen nézzétek meg. Külön figyelni kell arra, hogy nem hullik-e a szőre és, hogy nincs-e kikopva néhol. Ha nincs valami fényes állapotban, de nem is kérnek érte vagyonokat, akkor is érdemes elhozni, mert egyes darabjait felhasználhatjátok más ruháitok díszítésére, bár ezt jobb, ha szakemberre bízzátok, mert a szőrme különleges bánásmódot igényel.

Ha a mamátok vagy nagymamátok szekrényében ráakadtok egy féltet kincsre próbáljátok fel és rögtön ki fog derülni, hogy tudjátok-e viselni. Ahhoz pedig nem fér semmi kétség, hogy a bunda a fellelhető legmelegebb télikabát, az eszkimók nem tévednek.

Fehér bunda: Nyírott nerc - Alaszka Szőrme, Mókuszőrme: - Alaszka Szőrme

A Ruhás LányokIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés