free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Teljesen Zappa

Borsa         Címkék: emléknap, koncert, millenáris, szellemidézés, zappa 0 hozzászólás

Szombat délutántól éjszakába nyúlóan Frank Zappára emlékezhet, aki ellátogat a Millenáris Parkba. Az egész napos szellemidézésnek olyan fellépői lesznek, akikről nem is gondoltuk volna, hogy bevállalják.

Egy nap, amely egyetlen emberről, mégis a zenei és a művészeti élet tarkaságáról szól. Mert Frank Zappa (1940-1993) nem pusztán zenész és kivételes gitáros, hanem zeneszerző, zenekarvezető, producer, grafikus és filmrendező volt.Írt zenét rock- és dzsesszegyüttesre, szimfonikus zenekarra, valamint elektronikára; rendezett kisfilmeket és videoklipeket; maga tervezte néhány kultikussá vált lemezborítóját és saját utánozhatatlan arcszőrzetét.

Progresszív figura

Az Őszi Fesztivál rangos magyar és külföldi előadókkal - köztük Zappa egykori zenésztársaival - idézi meg a zenetörténet egyik legsokoldalúbb alakját, a 20. századi zene legendás fenegyerekét. A "mindent eljátszó" Ed Mann - Zappa legendás ütősének - szólóimprovizációjával indul a program, 16 órakor. Este fél nyolctól, amiként egy rendes hangversenyen, a Fischer Ádám vezette Rádiózenekar idézi meg Zappa és Kent Nagano közös albumát, végül pedig az a Mike Keneally lesz hallható, akiről a rangos All Music Guide a következőképpen ír: "Sokoldalú tehetségének és a legkülönfélébb zenei szituációkban is működő kreativitásának köszönhetően Keneally a Zappa utáni korszak legjelentősebb progresszívrock-előadója."

(Forrás: millenaris.hu)

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés