free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tízlábú hintaszék

Borsa         Címkék: dizájn, hintaszék, litván, szürreális, tízlábú 0 hozzászólás

Nem kell folyton a megszokáshoz ragaszkodni, egy fiatal, litván dizájner például gondolt egyet és tervezett egy egyszerű, tízlábú széket. Az alkotást azóta nemzetközi szakmai körökben is elismerték.

E szürreális bútordarabról készült fotót nézegetve olyan érzésünk támad, mintha erősen illuminált állapotban lennénk és épp az Ikea katalógus egyik oldalán felejtettük volna pisla tekintetünket.

Hintaszék

Pedig ez a szék alapból ilyen, mármint tízlábú. Ráadásul egyszerre nem mind a tíz lába érintkezik a talajjal, hanem enyhe félkörívben helyezkednek el, tehát a darab tulajdonképpen hintaszékként funkcionál. Bár így ránézésre elég rázós lehet ringatózni rajta. És még karfája sincs.

Döcögős dizájn

Az úgymond "ikeásan puritán" vonalvezetésű bútor egyébként nem svéd találmány, hanem egy alig 25 éves litván dizájner, Paulius Vitkauskas munkája, melyet a Contraforma dizájnstúdióval együttműködve hozott létre. A produktum a felettébb dallamos ku dir ka nevet viseli. A formabontó bútordarabbal a fiatal tervező tavaly két nemzetközi szakmai díjat is elnyert. A szék ráadásul nem maradt meg csupán művészkedős mintadarabnak, hanem néhány hónapja már gyártják és kereskedelmi forgalomban is elérhető. Aki birtokolni szeretne egy ilyen üloalkalmatosságot, az az internetről rendelhet piros, fekete vagy neon színben, potom 495 dollárért.

(Forrás: http://www.betterlivingthroughdesign.com/2007/09/ku_dir_ka_rocking_chair.html)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés