free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A design7 legszebb tárgyai

Borsa         Címkék: design7, lista, programsorozat, szép, tárgyak 0 hozzászólás

Múlt héten zajlott a Design7 programsorozat Budapesten, számtalan rendezvényen részt vettünk, bejártuk az összes érdekes kiállítást, és elkészítettük listánkat a bemutatott legszebb tárgyakból.

Az igényesség térhódításával egyre több, valóban művészi értéket képviselő hétköznapi tárgy kerülhet az otthonunkba. Persze erősen pénztárcafüggő csodákról van szó, de ha nem sajnáljuk rá a kőkemény forintokat, akkor érdemes olyan darabokat választani, amelyek nemcsak funkcionálisan tökéletesek, de rájuk nézni is kész öröm. A múlt heti Design7 impozáns felhozatalából nekünk ezek a kedvenceink:

LUX by S ARCK

Legendás dizájner gyönyörű tárgyára bukkantunk a Francia Intézetben megrendezett vándorkiállításon. Az Observeur du design díjazottjai között találjuk napjaink egyik legnagyobb sztárjának, Philippe Starck-nak a munkáját is, ami egy igazi luxus kemping étkészlet. Felejtsd el a vásári műanyagpoharakat és papírtálcákat! A LUX elemei egymásba illeszthetők, így bizonytalan felületeken (fű, homok) is a pohárban marad a kávé, vagy a vörösbor. A formák és színek harmóniája Starck mester szakterülete, nemrég írtunk egy másik sikeres termékéről, a Microsoftnak tervezett dizájnegérről is.

Mihály Gyula: Formabontó gyümölcsöstál

Próbajárat címmel több, mint nyolcvan idén diplomázó fiatal művész munkáival találkozhattunk, többek között az Andrássy úton, a Király, a Paulay Ede és a Ráday utcában, galériákban és designboltokban. Mihály Gyula formabontó gyümölcsöstálját egy Király utcai formatervező műhelyében találtuk. A művész szerint exkluzív tárgyról van szó, ami lehetőséget ad arra, hogy méret és szín szerint rendezzük kompozíciókba a gyümölcsöket az ebédlőasztalon.

Etalon Essence - high-end hangsugárzó család

Koós Pál munkája, az Etalon hangfalcsalád bármelyik luxus high-tech cég kínálatában szerepelhetne, s ha igaz, hamarosan szerepelni is fog. A tervező ugyanis érdeklődésünkre elmondta, hogy hangfalait már gyártják, így az Iparművészeti Múzeum kiállításán díjazott termék, azon kevés magyar luxuscikkek egyike lehet, melyeket külföldön jobban el lehet adni majd, mint itthon.

Magony Zsuzsanna: Árkádia Projekt

A fiatal formatervező lány még csak egyetemista, kreációját azonban már honorálták a Formatervetési díjhoz kapcsolódó kiállításon. Ezek a cuccok tetszés szerint átalakíthatóak: kabátból táska és viszont, csupán néhány zipzár áthúzásával. Arra a kérdésre, hogy hová teszi az ember apró-cseprő tárgyait, amikor a hideg őszi fuvallat miatt kabátot varázsol táskájából, Zsuzsanna frappáns választ adott: egy hatalmas zseb van ugyanis a ruhák oldalán, amit lezárhatunk, így a retikül tartalma nem esik a földre, amikor kabátként viseljük ezt a különleges darabot.

Hex-tri társasjáték

Mindig is szerettük volna tudni, hogyan készülnek a társasjátékok: kik találják ki a szabályokat, kik rajzolják meg a táblát, faragják ki a bábúkat, tesztelik úgy, hogy mindig más nyerjen, és ne lehessen csalni. Vad Gábor Zoltán, a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatójának munkája igazi kuriózum: mintha egy sci-fi filmbe csöppentünk volna, ahol a bolygók háborúja efféle stratégiai játékok és versenyek során dőlne el. Minden részlet finoman kidolgozott, és egyedi. Ha valaha gyártani fogják, mi biztosan az első vevők között leszünk majd.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés