free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Testek celluloidon

Borsa         Címkék: ajánló, fesztivál, film, őszi, tánc 0 hozzászólás

Mielőtt beáll a sötétség, az elviselhetetlen hideg és végleg magunkra zárjuk a lakásajtót, még egy utolsót tobzódhatunk az Őszi Fesztivál programjain. Most éppen két napig táncfilmeket nézhetünk.

A Budapesti Őszi Fesztivál és a Műhely Alapítvány által életre hívott EDIT Nemzetközi Táncfilm Fesztivál harmadszor kerül megrendezésre az idén. A seregszemle, egy Magyarországon is komoly múlttal rendelkező, de hosszú időre igencsak teret vesztett műfaj klasszikus darabjaiból és legfrissebb terméséből válogat. Programjában korábban helyet kapott már Peter Greenaway, Mészáros Márta, Grunwalsky Ferenc rendezése, Bozsik Yvette, a Rosas, vagy a DV8 társulat előadásának mozgóképes változata.

A 2007-es válogatás a legfrissebb amerikai, angol, japán és olasz művészek alkotásaiból merít, és első alkalommal kerül a programba tánc-dokumentumfilm, az előadásairól itthon is jól ismert Emio Greco/PCformációtól. A fesztivál különlegessége lesz a negyvenes-ötvenes évekbe tett időutazás: Maya Deren, a műfaj egyik úttörőjének kísérleti filmjei feltehetően a bennfentesek számára is revelációként hatnak majd.

Testek lesznek celluloidon

A három nap során alkalmunk lesz találkozni magyar produkciókkal és készítőikkel is: Kasza Gábor - Hód Adrienn, Salz Gabriella - Jenny Haack, Szabó Péter - batarita és Csernák Boldizsár - Ladjánszki Márta alkotópárosok beszélgetnek majd Sőrés Zsolt filmesztétával táncfilm készítésről, a műfaj sajátosságairól. A fesztivál zárónapján, a szintén októberben tartott négynapos nemzetközi táncfilmes műhelymunka során született etűdöket is megnézhetjük majd.

Aki a korábbi alkalmakról lemaradt, egy "best of" válogatás keretében az előző évek legizgalmasabb darabjait is megtekintheti idén.

Az EDIT2007 újabb egyedi lehetőség arra, hogy a szakma és a közönség ízelítőt kaphasson abból, miként gondolkoznak és gondolkodtak a világ művészei mozgásról, testről, koreográfiáról, illetve tánc és celluloid kapcsolatáról.

A filmek október 15-től 17-ig tekinthetők meg a Művész Moziban.

(Forrás: Műhely Alapítvány)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés