free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bokafüggő csizmadivat

Borsa         Címkék: bokacsizma, divat, láb, tippek, választás 0 hozzászólás

A bokacsizma idén nagy divat, de könnyű fatális hibákat ejteni a tökéletes darab kiválasztásakor. Nem mindegy sem a csizma fazonja, sem a lábikránk formája. De mi most segítünk jól dönteni.

Vannak az életünkben olyan dolgok, amelyek közül nehéz a számunkra megfelelőt kiválasztani; a bokacsizma is ebbe a kategóriába tartozik. A számunkra tökéletes csizmácska kiválasztásához ugyanis igencsk jól kell ismerni lábunkat, alkatunkat, továbbá tisztában kell lennünk azzal, hogy a későbbiekben ruhatárunk mely darabjaihoz óhajtjuk, és tudjuk párosítani a csukát. Ezt a fazont ugyanis csak pengevékony határ választja el a "baromi jól áll" és az "agyoncsapja az egészet" reakcióktól. Annak érdekében, hogy véletlenül se üssük meg a bokánkat - azt hiszem ez a helyes kifejezés -, vegyünk néhány pozitív és negatív példát.

Lábhosszal vezet

Senki ne a hosszú lábú modellekről látott magazinképeket vetítse maga elé, amikor vásárolni indul - kivéve persze, ha ő egy hosszú lábú modell. A bokacsizma egyértelműen a manökenek divatja, de trükközve "földi halandók" is felvehetik. Előszöris tisztázzuk, mihez is fogjuk felvenni, ha már beleszerettünk.

Én szívem szerint csak miniszoknyával, térdig érő ceruzaszoknyával és nadrágokkal párosítanám őket, persze mindent a megfelelő fazonnal. Gondolom, Kedves Borsaolvasónak herótja van a "'megfelelő" szótól, de hát... ez van. Nézzük is, melyek azok a bizonyos kerülendő lábbelik: a boka felett szűken záródó, egyenes, elvágott hegyesorrú, tűsarkú fazont mindenki azonnal radírozza ki az agyából - kivéve, ha megszállott Cavalli-rajongó, mert akkor úgyis hiába beszélnék. Ha pedig már régen megvettük, akkor kizárólag hosszúnadrággal viseljük, mert aktuálisan nem menő a nadrág és a csizma szára között kilátszó harisnya.

Ez így szép

Tisztázzuk már az elején: aki nem érzi magát jól a lábbeli nyújtotta nőies és figyelemfelkeltő szerepben, az inkább ne erőltesse, mert a bizonytalanság a legrosszabb egy magas sarok viselésénél történhet. Senki ne sértődjön meg, de nem elhanyagolható tény, hogy ez egy erőteljesen korhoz kötött divattárgy - ez bizony a fiatal nők divatja. Egy kor - és az ezzel járó alkat - után már nem ajánlott a viselése, mert disszonáns látványt nyújthat.

A most divatos fazon kizárólag magas sarkú, és kerek- vagy hosszúkás orrú. A magas sarok lehet tűsarok, vastagabb, illetve egészen széles, blokksarok, a lényeg az, hogy nem sima zárt a csizma felső része, hanem aszimmetrikus, vagy sliccelt, nyitott, sőt, raffolt, sálszerű is lehet. Tehát, mindenképpen egy meghatározó, hangsúlyos és figyelemfelkeltő darab. Maradhat fekete, sötétszürke, sötétkék, de nem kell félni a bordós piros, az arany, a zöld, a lila, a sárga és a fényes lakk daraboktól sem.

Mit, mivel, mikor

A 1987 előtt született hölgyektől elvárható, hogy ismerjék a lábukat, testalkatukat annyira, hogy fel tudják mérni, mit vállalhatnak be, és mit nem. Illetve javítok, mindenki azt vállal be, amit akar, de akkor, ha kiröhögik, ne sírjon.

A magas sarkú bokacsizma - logikusan - bokánál van elvágva, akinek tehát, vastag a bokája, annak nagy valószínűséggel tovább fogja erősíteni ezt a testrészét. Az ilyen esetekben javaslom, hogy nadrággal legyen párosítva a csizmácska, inkább izgalmasan villanjon ki a nadrágszár alól, mint baltaütésként hasson a szoknyával. Egy színes darab még hosszúnadrággal párosítva is hangsúlyos marad, a csizma színét pedig vissza tudjuk hozni egy azonos színű táskával, vagy kesztyűvel.

Barátkozz a lábaddal, és utána dönts!

A vékony bokával, és vékony lábakkal rendelkezők szoknyához is bátran viselhetik. Ők például kitűnően tovább erősíthetik vékony lábaik látványát egy szépen sliccelt csizmával, és egy tulipánszoknyával. A szoknya inkább térd felett érjen véget, és akkor a siker is garantált.

Az O és X lábról most nem igazán beszélnék, mert ezeknél eleve oda kell figyelni a szoknyahosszokra, és a nadrágfazonokra. Egy dolgot azonban mégis megemlítenék: az O lábbal okosan válasszunk szoknyát, és szerintem a bokacsizmát ne rövid fazonokkal vegyük fel, az X lábat könnyebb korrigálni egy megfelelő hosszúságú szoknyával. Az sem mindegy, milyen harisnyával párosítjuk. Egy bonyolultabb, látványos csizmát teljesen felesleges agyoncsapni egy mintás, csipkés cuccal. Kevesebb több alapon, válasszunk egy sima harisnyát.

Gondoljuk meg

A bokacsizma tuti befutó, és a kedvenc darabunk lehet, de csak akkor, ha a feljebb említett szempontok szerint választjuk ki. Ne felejtsük el, hogy azért is öltözködünk, hogy jól érezzük magunkat, nem csak azért, mert muszáj. Mindenki komponáljon szabadon, stílusosan, figyelembe véve a fenti intelmeket!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés