free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divat az orosz divat

Borsa         Címkék: divat, folklór, kirakat, matrioska, orosz 0 hozzászólás

Neves divattervezők úgy döntöttek, ugyan legyen már divat az orosz folklór motívum és az ezekkel díszített ruhák. Így is lett, tehát idén könnyűszerrel lehetünk Anna Kareninák és divatos macák egyben.

A kendőbe bugyolált asszonyt ábrázoló, ikonikus, orosz népművészeti giccstárgy, a Matrioska baba motívuma, illetve egyéb, szintén orosz eredetű folklór mintázatok is megjelentek jó néhány divatház idei kollekciójában.

Orosz hősnők

Talán mindent akkor kezdődött, amikor a Gucci 2007-es tavaszi kollekciójának bemutatóján oroszos, népies virágmintákkal díszített ruhákban vonultak fel a modellek. Azóta egyre több ismert vagy kevésbé ismert divatház eredt a nyomukba és készítette el saját verzióját az orosz eredetű motívumok felhasználásával.

Virágosak, matrioskásak

Matrioskák, virágminták, helyenként ortodox díszítőelemek jelentek meg a ruhákon, táskákon és az ékszereken, a téli kollekciókban pedig több helyen a hatalmas kucsmák is felbukkantak. Úgy tűnik, a tervezők igyekeznek a hölgyeket naivan drámai orosz hősnőkké változtatni, tehát aki idén Tatjana Larinának vagy mondjuk Anna Kareninának öltözik, az bizony trendi lesz.

Magyarországon leginkább a Zara árul ebbe az irányzatba sorolható ruhadarabokat. Konkrétan láttunk már náluk matrioskás pólót , de a népies-virágmintás vonalat is erősen viszik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés