free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gusztustalanul ehető ételek listája

Borsa         Címkék: ehető, ételek, gusztustalanul, í-zi, lista 2 hozzászólás

Aki azt mondja, hogy minden kaját gusztusosan fogyaszt, az hazudik. Nem lehet minden kaját hibátlanul enni, ezért összegyűjtöttük az öt, kizárólag malac módon ehető ételt. Nem szégyellünk semmit.

Nem nagyzolásból mondjuk, de volt gyerekszobánk és szüleink időben megtanítottak késsel-villával enni bennünket, sőt azt is megtanultuk, hogy melyek azok az ételek, amelyek kézzel is fogyaszthatóak illemsértés nélkül. Azt is el kell, hogy mondjuk, hogy a fent említett okok miatt nem jövünk zavarba a terített asztal láttán, még akkor sem, ha olyan evőeszközt találunk a tányérunk mellett, amit még sosem használtunk. Bízunk benne, hogy megoldjuk a feladatot és úgy étkezünk, hogy nem kavarjuk fel senki érzelmeit és gyomrát.

Van azonban olyan pillanat, amikor önbizalmunk meginog és azt gondoljuk emberi kapcsolatokra alkalmatlan disznók vagyunk. Ez akkor fordul elő leginkább, amikor olyan ételekkel kell megbirkóznunk, amelyeket egyszerűen lehetetlen kultúráltan elfogyasztani. A Borsaszerkesztőség tagjaiként egy kegyelt pillanatban rádöbbentünk, hogy mindannyian küzdünk ezzel a problémával, ezért most közöljük az öt gusztusosan egyáltalán nem fogysztható étel listáját. Hátha mások is megkönnyebbülnek és ezután már nyugodt szívvel csöpögtetik, folyatják össze magukat.

Töltött káposzta

A híres-neves, külföldieket lábukról levevő hungarikum. Nem mindenki szereti, de aki igen, annak bizony gyakran meggyűlik a baja a fogyasztásával. Először is ott vannak ugye a káposztaszálacskák, amelyek szaftosak, csöpögősek és egy mindig lelóg a villáról, hogy összecsöpögtesse a szoknyánkat. Ha lelóg, egy óvatlan pillanatban le is pottyan, persze egyenesen a hófehér felsőnkre, hogy aztán küzdhessen a mosógép a zsíros-paprikás folttal. Na és persze a töltelék, amit, ha kicsit keményebbre készítünk, hajlamos csúszkálni a káposztaborítás alatt, amikor elvágni szándékozzuk, és a csúszómozgás eredményeként fröccsenti piros levét az ünnepi fehér damasztra. Na, persze az anyós karácsonyi töltött káposztájáról és fehér damasztjáról beszélünk.

Gyros

A legjobb gyorskaja, van benne hús, zöldség, szósz és tényleg fél napra jóllakik vele az ember, ráadásul, ha törzsvásárlók vagyunk mélyebben beleszólhatunk pitánk tartalmába. Az az igazság azonban, hogy nincs az a lapátkéz, amivel stabilan össze lehetne fogni a kis csomagot, ezért vagy a szósz csöpög az alján, vagy egy-két paradicsom, saláta, húsdarab potyog, ken, maszatol. A legjobb, amikor a kézfejünk külső élét kell nyalogatni, mert a szósz már eláztatta a szalvétát és most a kabátunk mandzsettája alá kezd beszivárogni. Nem egy randi kaja, csak azoknak, akik jók a béna, de édes kategóriában.

Menzafőzelék feltéttel

Nem mennénk most bele a menzai csuszpájzok lélektanába, mindenki tudja, hogy vastagok, ragacsosak, ízetlenek. Egyben azonban mindegyik közös: olyan feltéttel adják, amit lehetetlen elvágni a tompa, menzai, aluminium kanalakkal. Megy a küzdelem a kőkemény fasírttal, keménytojással, szíjasra sült virslivel. És persze a feltét győz, ugrik, csúszik, menekül; löttyen a főzelék a viaszosvászonra, mi pedig pirulunk, mert végre az az édes copfos fiú a harmadik béből ült mellénk ebédszünetben.

Szószos spagetti

Most az igazi, nem a menzai. Ha valódi, bazsalikomillatú, paradicsomszószos, kilométer hosszú spaghettit tesz elénk a barnaszemű, mosolygós pincér, aki úgy beszéli az angolt, hogy minden szóhoz a végén hozzátesz még egy plusz á-t, de azt ígérte elvisz egy körre a Vespáján, akkor az asztalkendőt ne az ölünkbe terítsük. Kössük inkább az állunk alá, mert a tésztatekerés törvényszerűen az illatos szósz körívű fröccsenésével jár, és milyen béna már az áttetsző nyári felsőn és a barna dekoltázson csillogó olívás, illatos szósz.

Porcukros sütemények

Ismerjük a mohóság okozta vesztünket, amikor a ki-, vagy belégzéssel egyszerre próbáljuk a szánkba tömni a porcukorral vastagon megszórt pitét, fánkot. Kilégzésnél szemöldökig leszünk bevonva az édes porral, míg a belégzés könnyfakasztó köhögést provokál. Tehát, vagy komoly önuralommal, légzés szünetben harapunk aprókat - ez nagyon decens -, vagy porcukor fújó versenyt rendezünk, de az ellenfél arcába fújni nem ér.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés