free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mi lett volna ha...

Borsa         Címkék: ajánló, budapest, ha, kiállítás, körzőgyár 0 hozzászólás

Aki kíváncsi és szívesen megnézné, hogyan nézne ki Budapest azokkal az épületekkel, amelyeket végül nem építettek meg, menjen a Körzőgyárba. Ott mindenki eldöntheti, jobb lenne-e...

HA címmel rendezett kiállítást a Design7 keretén belül a Körzőgyár A kiállítás az elmúlt több mint félévszázad olyan budapesti épületeit tárja a nagyérdemű elé, amelyek soha nem épültek meg, csak tervezőasztalon léteztek. Eljátszottak a rendezők a gondolattal, hogy mi lett volna, ha... ha megépülhettek volna? Elmondható talán a többségükről, hogy hamvába holt, de semmiképpen sem érdektelenek, így utólag is tanulságokkal szolgálhatnak. A tervek megismerése, közszemlére tétele művelődéstörténeti kuriózum, hiszen fizikai valóságukban nem létező építészeti emlékekről van szó! Ekként is részei város-és építészettörténetünknek, még ha nem a közelmúlt harcosan vitatott középületeit tárgyalja, hanem már néhány évtizednyi távolságból idézzük meg azokat.

Az 1948 után maga a tervezőtevékenység is államosíttatott, ami egyaránt új és szokatlan körülményeket teremtett. Ekkor alakultak meg a nagy állami tervezőhivatalok is, mint a LAKÓTERV, az IPARTERV, a KÖZTI, és mások. A korra sokáig volt jellemző az anyag- és forráshiány, mégis, az emberi invenciónak, az alkotókedvnek ez nem szegte szárnyát.

A kiállítás nem csupán a szűken szakmai közönségnek szól. A tervek, épületek közérthető és látványos módon, filmek, modellek segítségével kerülnek bemutatásra, túllépve a tervezőasztal kínálta kifejezési formákon. Találkozás egy soha meg nem épült Budapesttel. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg. Még írunk róla.

(Forrás:korzogyar.hu)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés