free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ne lőj a zongoristára!

Borsa         Címkék: ajánló, bár, koncert, verseny, zongorista 0 hozzászólás

A bárzongoristák megbecsülését hivatott visszaszerezni az ötödik éve megrendezésre kerülő Bárzongorista Verseny. Mindig teltház van, úgyhogy nyomás a jegyekért, és becsüljük meg őket.

Ki ne szeretne összebújni a kedvesével egy presszó félhomályában, míg a zongorista népszerű dallamokat játszik, pontosan érzékelve az aktuális közönség pillanatnyi hangulatát. A háború után a bárzongoristák lehettek bármennyire is tehetségesek, nem kaptak valódi támogatást sem szakmailag, sem emberileg. A diszkók megjelentével és a presszók eltűntéve pedigl alig maradtak a hajdan megbecsült szakma képviselőiből.

Becsüljük meg őket

2003 óta azonban minden évben megrendezik a Bárzongorista Versenyt, ami kicsit talán visszahozza a bárzongoristák megbecsülését. Október 20-án már ötödik alkalommal, most a Művészetek Palotájában tartják a bárzongoristák seregszemléjét és exkluzív gálaestjét, amely a különleges szakma nagymestereit mutatja be a nagyközönségnek. Az elmúlt évek rendezvényeinek nézőtereit zsúfolásig megtöltötték a műfaj szerelmesei, a színpadon pedig múltidéző előadás keretében közismert és népszerű dallamokból összeállított műsorok hangzottak el. Ez a hagyományteremtő kezdeményezés az eltelt években bebizonyította, hogy a közönség bárzongoristák iránti érdeklődése és szeretete napjainkra sem múlt el. Ez persze nem meglepő, hiszen a koncerten fellépő művészek valódi zenei tehetségek, első osztályú, csodálatos muzsikusok.

Fellépő zongoristák:- Farkas Sándor, a 2003-as és a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese.- Orosz János, a 2003-as Bárzongorista Verseny II. helyezettje.- Ökrös Ottó, a 2004-es Bárzongorista Verseny győztese.- Taligás Tibor, a 2003-as Bárzongorista Verseny III. helyezettje, valamint a 2004-es Bárzongorista Verseny II. helyezettje.- Táborosi István, a 2004-es Bárzongorista Verseny III. helyezettje és közönségdíjasa, valamint a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese.

Fellépő vendégművészek:- Gesztesi Károly az est házigazdája, aki énekel is.- Malek Andrea dizőz- Emiri Almira friss diplomás zongoraművész- Weszely Ernő harmonikás- Dudás Tibor és Ipacs Katalin táncospár- Patuzzi Mónika táncos

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés