free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Lehet beszélni!

Borsa         Címkék: ajánló, pedagógus, segítségnyújtás, színház, továbbképzés 0 hozzászólás

A pedagógusok továbbképzése nem feltétlenül egy színház repertoárjába kellene, hogy tartozzon, de legalább a lehetőség megvan. A program krízishelyzetekre és segítségnyújtásra okítja a nevelőket.

A Kolibri Színház azon túl, hogy Budapest legszínvonalasabb gyermek és kamasz előadásait mutatja be, pedagógus-továbbképzést is indít 2007 őszétől. Címe: Mindenről lehet beszélni - Gyermekkori krízishelyzetek, életproblémák kezelésének pedagógiai lehetőségei a Kolibri Színház négy speciális előadásának felhasználásával.

Figyelni és tanulni

A továbbképzés célja a pedagógusok saját élményű színházi, nevelési és drámapedagógiai tapasztalataira építve, azon kulcskompetenciák fejlesztése, amelyek lehetővé teszik, hogy felismerjék, és hatékonyan kezeljék a tanulók életvezetési problémáit, krízishelyzeteit. Megelőzve az áldozattá válást, a bűnelkövetést, valamint a deviáns viselkedés, a válsághelyzetek, és az önpusztító magatartás kialakulását. A továbbképzés eredményeként a pedagógusok a színházi előadásokra épülő drámajátékok alkalmazásával erősítik, fejlesztik a tanulók reális önismeretét, kommunikációs-, életvezetési- (helyzetfelismerő, önérvényesítő, probléma megoldási, konfliktuskezelési) és szociális képességeit osztályban és iskolán kívül.

A képzés főbb részei: - a képzés anyagához kapcsolódó előadás(ok) megtekintése - előadáselemzés, színházi ismeretek - módszertani továbbképzés - műhelymunka

A képzésre olyan kreatív pedagógusok jelentkezését várják, akiknek kedvük, tehetségük és szándékuk van a bajba jutott gyerekek segítésére, új pedagógiai módszerek kipróbálására és a program hatékonyságának vizsgálatára.

A képzést vezetik: Kulin Eszter, az ELTE TOFK docenseCsászár Bíró Éva, egészségfejlesztő, az ÁNTSZ III. kerületi Intézetének vezető főtanácsosaVégvári Viktória, drámatanár, Kolibri Színház

A képzés helye: Kolibri Színház, VI. Jókai tér 10.A képzés ideje: a jelentkezők számától függően 2007 őszétől indítunk képzést, péntek délutáni, illetve hétvégi időbeosztással. A képzés költsége: 50 000.- Ft, mely a tanfolyamon kívül tartalmazza a színházlátogatás és a segédanyagok árát is. A jelentkezés módja a jelentkezési lap visszaküldésével a Kolibri Színház címére (1061, Budapest, Jókai tér 10., kolibri@szinhaz.hu.) Érdeklődni lehet: 332-25-85, Végvári ViktóriaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés