free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nők és a

- PészM -         Címkék: boncolgatás, csak, miértek, nők, szex 0 hozzászólás

Számos cikk boncolgatja a nőkre aggatott ribanc címke komplexitását, és próbálja a miérteket megválaszolni. Jelen értekezés a csak szex szituációk mögé nézve igyekszik tovább árnyalni a képet.

A Borsa szerkesztőségének nőtagjai valamiért úgy döntöttek egy kora reggeli értekezleten, hogy a pénteki napot a férfiaknak szentelik. Az összejövetelen jelen lévő férfi Borsatagok egy emberként üdvözölték a kezdeményezést... Kitaláltuk, legyen ez az a nap, amikor Borsahímek arról értekeznek a Borsa oldalain, amiről csak kedvük tartja, azt kérdeznek, amit csak akarnak....

Na jó, az igazság az, hogy a hímek kaptak egy kis segítséget a témák kiválasztásakor, a kérdések feltevésekor, de ebből ne vonjatok le messzemenő következtetéseket, nem nyomtuk el őket. Mondjuk, hogy nem... Nyilván ezerféle téma és megválaszolásra váró kérdés kerülhetne ma fel az oldalra, de tekintsük ezt a pénteki napot egy próba napnak. Amennyiben Borsaolvasók is úgy gondolják, hogy folytatni kellene a Pasinapozást, bízunk benne, hogy a jövőben együttes erővel fogjuk tudni majd itt felsorakoztatni azokat a témákat, kérdéseket, amelyekre a csajok kiváncsiak, és amelyekről a pasik persze írni is akarnak...

A Púder rovat cikke, a "csak szex és más semmi" témakör boncolgatásával és további árnyalásával méltán harcolta ki magának a helyet a Pasinapon. Jó szórakozást kívánunk hozzá mindkét nem képviselőinek.

Belső sorompók

A női szexualitás bonyolult végtelenjében számos, egymást látszólag kizáró tényező ütköztethető: alárendelődő, kötődő, hűséges kontra vad, felszabadult, gátlástalan, merész. A belső sorompók, például a neveltetés vagy a külső megítélés gátjainak összeegyeztethetősége a húsz-huszonegyedik század önmegvalósító, önérvényesítő, dévaj szexistennőjével nem épp problémamentes - sokan sokféleképp igyekeznek megfelelni a fenti, némileg ambivalens kihívásnak.

Mielőtt példákat sorjáznánk, bűnbánnánk és feloldoznánk, illetve beismernénk, amit amúgy is mindenki tud, fussunk neki messzebbről. Negyvenes férfiismerősöm - elmondása szerint - nagyjából 200 efféle sztorival a háta megett úgy véli, nagyon is létező dologról beszélünk, már ami a hölgyek ilyen irányú, spontán-dorbézolós, egyéjszakás akcióit illeti. Miután az okok felől érdeklődöm, megtudom, hogy "mert nem dugtak már vagy fél éve, azért". Ez némileg egybevág azzal, amit a körülöttem mocorgó csajok egy része "egészségügyi szexnek" hív. Bár az elnevezés meglehetősen taszít, a lényeget (látszólag!) derékul leképezi, azaz: a magányos és kielégítetlen szalmalány, akinek bár bepasizni nem sikerül, de a hormonok szorgosan dolgoznak odabent, néhanapján nem utasít vissza egy-egy kósza numerát. Váll rándít, nagy ügy.

A másnapi telefon jelentése

Igen ám, de felmerül, vajon honnan tudják a felek a pásztorórát követő másnap, hogy a találkozás, az együttlét célja bevégeztetett, azaz: hogy a szándékok kölcsönösek? "Minden férfi etikai kódexében ott van, vastagon, hogy másnap fel kell hívni a lányt" - világosít fel a tapasztalt ismerős. Mi van?! A telefonozás, gondolnám, épp azt hivatott "egyértelműsíteni", hogy további megbeszélnivaló akad, a szálak elvarratlanok, a helyzet tisztázásra szorul. "Nem. Ezzel láttamozzuk mindketten a sztorit, elcsevegünk, oda-vissza kiállítjuk a tanúsítványt, hogy nincs feszkó, nincs kérdés, ennyi volt. És - aranyszabály! - mindenképp úgy kell letenni, hogy majd hívlak, drágám." Az értetlenkedő arckifejezésre azonnal érkezik a gyógyír: "húsz felett minden lány tudja, hogy ez mit jelent". Hoppá.

Ki, mit tud

Iménti felvezető után - még akkor is, ha az idézett vélemény nem feltétlenül reprezentatív, és urambocsá', nem szorult mindenkibe egy bölcselő gentleman etikai kódexszel a hóna alatt - tán nem árt eljátszani a gondolattal, hogy a "csak lefeküdtünk, semmi extra" típusú summázás mögött mi minden rejtezhet.

Tehát a kérdés változatlanul az, vajon a parázna kisördög tényleg elnyomja-e az érző nőt, alkalomadtán. Lányismerősöm, miután egy hosszabb kapcsolatból megpattant a pasija, és nem túl lelkes, de kitartó párkeresés után feladni látszik a harcot, most lézengő ritterként hál hol ezzel, hol azzal, meglehetősen ad hoc jelleggel - csak szex, szimpla testi vonzalom, vigaszdíj. Rákap az ember, mondja, a romantikázást maximálisan mellőzve az ágyig (asztalig, mosógépig, konyhaszekrényig) bír csak előre gondolkodni, miközben mocskos-dögös r'n'b melódiákra riszál vadul a kiszemelt áldozattal. Sőt, helyzetben kifejezetten idegesítő a hol dolgozol és mit gondolsz a globális felmelegedésről starttal indító mélyenszántás, francot se érdekli.

Szem kinyit

A "hátrányos helyzet" vegytiszta előnnyé avanzsál - állítja. Az első alkalom egyben az utolsó is bizsergető izgalma dominálja az aktust - így hiába, hogy "csiszolatlan gyémántok" feszülnek egymásnak, nagyobb az elán, bátrabb és gátlástalanabb az ember (ebben többnyire az alanyok segítségére siet némi részegség és egyéb serkentők, gátlásoldók). Tulajdonképpen bármit megcsinálhatsz, kísérletezhetsz a legvadabb dolgokkal, súlytalan, így biztonságos, ami körülvesz, szem becsuk, hátradőlhetsz. Nő vagy, kívánnak, elcsábítanak, és megkapnak (és/vagy: kívánsz, csábítasz stb.).

Mibe kerül az alkalmi kielégülés?

Hmm. Kétségkívül vannak szerencsésebb esetek, amikor a másnapi ébredést követő pillanyitással egy időben nem bök egy óriásit a lelkiismeret, és a magány nem terméskőként telepszik a mellkasra. Mégis: gyakoriságtól, ergó rutintól függetlenül beárnyékolja az örömöt, hogy bár Michelle Wilde-ként tündököltünk a múlt éjjel, ebből nem lesz tartós(an visszaigazolt) boldogság, ellenkezőleg: épp az egyedüllétet hivatott reflektorfénnyel megküldeni a kanyar - és hogy folyamatos megerősítés híján mibe van a "léleknek" az alkalmi testi kielégülés, az már keserűbb pohár, mindenesetre személyiségfüggő.

Persze ha a céges bulin elkap a mérhetetlen vágy, ellenállhatatlanul vonzódunk és viszont, és az utolsó erényövre is a carpe diem feliratot tetováltuk, igyekezzünk magabiztosan dekódolni a partner nonverbális üzeneteit és továbbítani a sajátunkat (ha végképp elakadunk, a kevésbé izgalmas, viszont meglehetősen illúzióromboló explicit megfogalmazásra voksoljunk), aztán irány a fénymásoló, a szétterpesszel meg úgyis kinyílnak egy másik etikai kódex lapjai is, maximum holnap radírozunk belőle.

 

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés