free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szelíden és szilárdan

Borsa         Címkék: kultúra, , példakép, szabómagda, születésnap 0 hozzászólás

Szabó Magda példakép; a nő, a kultúra, az emberi tartás példaképe. 90. születésnapján, verseiből és önéletrajzi ihletésű prózaköteteiből szemezgetve, egy színpadi esttel köszönti az írónőt a Spinoza-ház.

Szabó Magdát mi az Álarcosbál, illetve a Mondják meg Zsófikának regényeivel szerettük meg kamaszként, és felnőtt korunkra a rajongás csak fokozódott. Az a hangulatteremtő erő, elképesztő műveltség és intellektus, ami sorai közül árad, mindenkit magával ragad, bár be kell lássuk, jó időben kell nekikezdeni "felnőtt" könyveinek. Múlt kell hozzájuk, na.

Borsaszerkesztők megállapodtak abban, hogy Márai Sándorhoz hasonlóan tud kiszakítani a környezetből, tanít elvonatkoztatni és mondatokban elveszni. Nőként pedig még hozzáfűznénk, hogy szeretnénk mi is ennyire ízig-vérig nők és nőiesek lenni, mint ő, akár most 90 évesen is. A tartása, tudása példakép. Nem csak mi gondoljuk ezt, de Czeizel Gábor és Kerekes Medárd is, akik írásaiból, verseiből összeállított színpadi estet szerkesztettek, mellyel 90. születésnapján köszöntik az írónőt. Gyermekkor, szerelem, halál - talán ezek az ember legszemélyesebb történetei. Erről vall Szabó Magda Für Elise és Megmaradt Szobotkának köteteiben, és meglepő önvallomásokat, önelemzéseket oszt meg olvasóival a Szüret című kötet verseiben.

Az előadás ezekből a lírai, feltárulkozó írásokból szemezget, felvillantva egy nagyszerű élet kulisszatitkait. A címe: Szelíden és szilárdan. A bemutató október 25-én lesz a Spinoza-házban, este hét órakor.

(Forrás: terasz.hu)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés