free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 ideális konyhai kiegészítő

Borsa         Címkék: kiegészítő, konyhai, lista, öt 0 hozzászólás

Tapasztalatunk szerint az olcsó konyhai eszközök hamar szétesnek, de a drága cuccok is okozhatnak meglepetéseket. Összeszedtük azokat, amelyeknél a forma és a funkció tökéletes egységet alkot.

Nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor még nem létezett sajtreszelő, zöldséghámozó és borsőrlő. Ezek a méltatlanul elhanyagolt konyhai kiegészítők megkönnyítik az életünket, megkedveltetik velünk a főzést, sőt, az azt megelőző fárasztó előkészületeket is. Egy életlen késsel dolgozni bosszantó, míg egy gyönyörűen formatervezett hámozóval még a krumplipucolás is élményszámba megy.

Nem könnyű olyan konyhai szerszámot találni, ami nem csak szép, de valóban hasznos is, olyat, amivel kényelmes dolgozni és a minőségét is hosszú ideig megőrzi. Tapasztalatból tudjuk, hogy a pár száz forintért kapható eszközök hamar szétesnek, eltörnek, vagy kicsorbulnak, de több ezer forintért is vásároltunk már elsőre szép, de használhatatlan kiegészítőt. Éppen ezért, hosszú és kimerítő körútra indultunk, körbejártuk a budapesti üzleteket hogy rátaláljunk az ideális konyhai segítőtársakra, azokra, amelyeknél a forma és a funkció tökéletes egységet alkot.

Nem volt könnyű dolgunk, a legtöbb boltban ugyanis tényleg nem árulnak minőségi termékeket, mondván nincs pénze az embereknek, és miért is adnának ki több ezer forintot valamiért, amit pár száz forintért is megkaphatnak. Nem szálltunk vitába az eladókkal, hiába is próbáltuk volna megmagyarázni, hogy ha félévente újra meg kell venni valamit, az hosszú távon valójában drágább, mintha egyszer egy nagyobb összeget szánnánk egy minőségi termékre. Így boltról boltra járva egyre távolabb kerültünk a magyar valóságtól, és egyre közelebb a méregdrága design boltokhoz, ahol végre megtaláltuk azt, amit kerestünk.

Valamit át kell kapcsolni a fejünkben, amikor több tízezer forintot készülünk kiadni egy borsőrlőért, ami nem könnyű, de ilyenkor azért eszünkbe kell hogy jusson a nagymama rézmozsara, ami ma talán már nem is kapható, annak idején pedig méreg drága volt. Igazi pestot készíteni csak abban lehet, pedig már jóval elmúlt ötven, és valószínűleg a gyerekeink is használni fogják.

Nézegess gyönyörűséges cuccokat!

Reszelő

A dán Eva Solo cég 2007-es kollekciójának darabjaira a Mobili Maniában akadtunk rá. A konyhai kiegészítők mindegyike gyönyörűen tervezett, kézbe simuló darab. Kedvencünk az Eva Solo reszelő, ami azért került listánk első helyére, mert nagyon kényelmes vele dolgozni. Letámasztva, de akár a fazék felett is reszelhetsz vele, a fogantyú segítségével ugyanis tökéletesen stabilan tarthatod, ráadásul kétféle fej is jár hozzá. (Mobili Mania, Be Light)

Sószóró

Az iittala só- és borsőrlő pontosan olyan masszív darab, mint amilyennek kinéz. A gyönyörűen formatervezett szerkezet valószínűleg nem életlenedik ki olyan gyorsan, mint a jóval olcsóbban beszerezhető társai, és a nagymama mozsarához hasonlóan még jó pár évig nem kell lecserélni. (Mobili Mania)

Fakanál

Harmadik helyre a Chef'n díjnyertes "fakanala" került. A fémből készült és szilikonnal bevont kanál egyesíti a két anyag pozitív tulajdonságait. A fogantyú merev, nem hajlik el, a vége pedig hajlékony, így könnyedén átfordíthatod vele csirkemellet vagy épp az omlettet. (Kátay)

Edényfogó

Sütéshez, főzéshez nélkülözhetetlen egy jó edényfogó kesztyű. Amikor a francia Mastard cég szilikonból készült kesztyűjét először megláttuk, kissé kétkedve fogadtuk. Elképzeltük, ahogy a színes műanyag ráolvad a kezünkre tortasütés közben. Aztán miután alaposabban szemügyre vettük, megnyugodtunk, az Orka névre keresztelt színes kesztyűk ugyanis akár 300 fokot is kibírnak, így nyugodtan kihalászhatod vele a lágytojást a lobogó forró vízből. (Kátay)


Pizzavágó

Nem főzünk minden nap, ezért gyakran előfordul, hogy pizzát ebédelünk. A tökéletes konyhát el sem tudjuk képzelni pizzavágó nélkül. Az Eva Solo ebben is remekelt, ez a szeletelő a legszebb, amit a kategóriájában találtunk. (Mobili Mania, Be Light) Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés