free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hordjatok szoknyát, lányok!

Borsa         Címkék: megfelelő, szabályok, szoknya, tippek, viselés 0 hozzászólás

Az igaz, hogy a szoknyaviselésnek vannak szabályai, de nem olyan nehéz megtalálni a megfelelő darabot, mint ahogyan azt az antiszoknyások hirdetik. Íme néhány tipp a bátortalan szoknyaviselőknek.

A szüfrazsettek kiharcolták nekünk nőknek, hogy szoknyáinkat nadrágra cserélhessük és beépítsük a mindennapi ruhatárunkba, ezzel egyre inkább háttérbe szorítva a szoknyákat. A nadrág olyannyira a nők kedvenc ruhadarabjává vált, hogy napjainkban már az sem ritka, hogy valakinek egyáltalán nem lóg a gardróbjában szoknya. Ez azért fordulhat elő, mert nem tudja, hogyan hordja, vagy mert nem tartja elég komfortos viseletnek, de az sem ritka, hogy az a kifogás, hogy nem elég jó a lába szoknyához. Ezen a héten megpróbálunk olyan tippeket adni, amelyekkel a korábban bátortalan szoknyaviselők is erőt merítenek, és olykor-olykor lecserélik a megszokott nadrágjukat.

Nézegess sok variációt szoknyákra!

Tény és való, hogy a szoknyák esetében vannak olyan alapszabályok, amelyeket minden körülmények között be kell tartani, de korántsem olyan nehéz megtalálni a megfelelő darabot, mint elsőre gondolnátok. Az idei szezonra visszatértek a ceruzaszoknyák, ezek olyan klasszikus darabok, amelyeket bátran kombinálhattok garbóval, inggel vagy zakóval, mindig elegánsak lesztek. Az ilyen szűk fazonnál mindig figyelni kell arra, hogy a megfelelő méretet válasszátok ki, mert csak akkor mutatnak igazán jól, ha rásimulnak az alakra és kihangsúlyozzák azt amit érdemes megmutatni, és palástolják azt, amit apróbb hibáknak hívunk. Azonban, ha túl nagy a szoknya, akkor a csípő vonalán el fog állni, és már cseppet sem lesz elegáns, abban az esetben pedig, ha túl szűk, akkor a varrás mentén szépen lassan el fog engedni az illesztés, és semmi sem fog titeket megmenteni attól, hogy szétrepedjen rajtatok az elvileg elegáns, de mégis szexi szoknya. A legrosszabb választás pedig az, amikor olyan darabot viseltek, amiben még leülni sem tudtok... ezt ugye nem kell megmagyarázni...

Ceruza

Ha a ceruzaszoknya (kép1) mellett döntötök, akkor a felsőrészt mindig betűrve hordjátok, különben sehogy sem fog állni rajtatok a szoknya. Az anyag és szín tekintetében az a legjobb választás, ha ducibb lányok kerülik a világos színeket, és nagy mintákat - higgyétek el, a fogason remekül néz ki, de csak a próbababának fog jól állni. Hordhatjátok csizmával és tűsarkúval, de a balerina cipőt ebben az esetben jobb, ha kerülitek, mert a többivel ellentétben az optikailag nem nyújtja az alakot, hanem éppen ellenkezőleg.

Mini

A miniszoknyákkal kapcsolatban számos tévhit él a nők körében. Ha a szoknyából kivillan a fenék alsó része, az cseppet sem kelt jó benyomást, ezért ha a mini mellett döntünk, akkor a próbafülkében mindig hajoljunk le és nézzük meg, hogy eleget takar-e a kiválasztott darab a popsinkból. Ez a kis trükk elsőre viccesnek tűnhet, de sok későbbi kellemetlen helyzettől fog mindenkit megmenteni. Azt is számításba kell venni, hogy ha túl szűk a szoknya, akkor az mindegy egyes lépésnél pár centit fel fog csúszni és a fenekünk körülbelül a tizedik lépésnél fog teljesen kilátszódni. Ha pedig nagy, akkor körbe fog forogni vagy a derekunkon, vagy a csípőnkön - ez a szoknya szabásától függ.

Ceruza, selyem, kör

A farmer miniket bátran hordhatjátok tornacipővel, balerinával, bátrabbak tűsarkúval. Ha harisnya vagy combfix mellett döntötök, próbáljátok fel, hogy elég hosszú-e hozzá a szoknya amit kiválasztottatok, mert ha a combfix felső csipke betétéjéből kivillan fél centi az szexi, de ha annál több, az kicsit már közönséges. Ezt a megoldást inkább esti partikra vagy randikra ajánljuk, és akkor is csak a legbátrabb csajoknak.

Rakott

A rakottszoknyák is sok fejfájást okozhatnak. Ha nem megfelelő hosszúságút vesztek fel, akkor az optikailag megnagyobbítja a csípőt és megvastagítja a combot, tehát itt is fontos szem előtt tartani a megfelelő méret kiválasztását. Arra is figyeljetek, ha rakottszoknyát próbáltok, hogy elég kényelmesen tudtok-e mozogni benne, mert nem ritkán fordul elő az, hogy egy-egy bőszabású (kép2) szoknyába belekap a szél, túlságosan fellebbenti az anyagot, és ami a filmvásznon Marilyn Monroe-nak tökéletesen jól állt, az lehet, hogy az életben kellemetlen helyzetbe sodor bennünket.

Kör

A körszoknyák (kép3) estében is oda kell figyelni egy-két részletre, erősebb csípőjű lányok jobb, ha kerülik ezt a fazont, mert könnyen tűnhetnek benne néptáncosnak. Ha könnyebb nyári anyagból készül, akkor bátran felveheti bármilyen alakú lány, mert a hőségben nagyon kellemes viselet - bár senki szívét nem szeretnénk fájdítani, úgyhogy nyári szoknyákról, inkább beszéljünk később, majd, ha újra aktuális lesz.

[PAGEBREAK]

Szóval, ha már elkezdtetek megbarátkozni a szoknyával akkor, nyugodtan keressetek extrémebb darabokat. Elsőre kicsit furcsának tűnhet egy földig érő hátul fodros szoknya (kép4), de ha egy visszafogottabb felsőrésszel kombináljátok, akkor nem fogtok túlságosan extrém hatást kelteni. Tökéletes megjelenést biztosít mondjuk egy üzleti vacsoránál, vagy bármilyen hivatalos rendezvényen, ha inggel veszitek fel. Azonban ha egy szép fűzővel viselitek, pillanat alatt nagyestélyit tudtok varázsolni egy szoknyából. Ne ijedjetek meg a különlegesebb daraboktól (kép5), sokféleképpen lehet őket használni, csak végig kell gondolnotok, hogy mivel tudjátok felvenni. Annak ugyanis semmi értelme, hogy megvesztek egy gyönyörű szoknyát, aztán később csak a fogason fog lógni, hiszen se cipő, se harisnya, semmi nincs hozzá a gardróbban.

Apróságok

Szoknyát hordhatunk az év bármely szakában, de az anyagválasztásra mindenképpen oda kell figyelni. Egy könnyű, nyári anyagból készült szoknyát ne vegyetek fel télen, még akkor sem, ha mintájában és színében nem a nyarat idézi. Egyrészt azért, mert a nyári szoknya csizma kombinációnak szinte kivétel nélkül mindig megfázás a vége, másrészt pedig, a vékony anyagok nem mutatnak jól vastag harisnyával és csizmával. Ha valaki nagyon fázós, de nem tud lemondani a szoknyáról a hűvösebb napokon sem, akkor jobb, ha hosszú kabátot vesz fel hozzá, vagy dupla harisnyát, de akkor ezek közül ez egyik harisnya legyen vékonyabb. A miniszoknya-neccharisnya párosítástól mindenkit óva intünk, a kislyukú neccharisnya lehet szexi, de a nagyobb lyukúakat már senkinek sem ajánljuk az idei szezonban.

Kicsit extrábbak

Ha vékony harisnyával viselitek a szoknyát, előfordulhat, hogy előbbi felfut, és mivel ilyenkor mindenkinek elönti az agyát a méreg, tapasztalatból tudjuk, hogy ezt rögtön orvosolni kell. Erre a legjobb gyógymód, ha egy csepp körömlakkal megállítjátok a felfutást, persze a legjobb ha van nálunk kéznél pótharisnya, de ennek az esélye igen csekély, akkor pedig maradnak az maradnak az apróbb praktikák és fortélyok. Tehát átlátszó körömlakk.

Amikor szoknyához csizmát vesztek fel nézzétek meg, hogy a szára eléggé ráfeszül-e a lábszáratokra, mert ha túlságosan lötyög, akkor pontosan úgy fogtok kinézni, mintha gumicsizma lenne rajtatok.

A Ruhás LányokLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés