free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legütősebb pókerfajta

Borsa         Címkék: flop, lista, őrület, póker, típusok 0 hozzászólás

A póker-őrület már hazánkban is az egyik legnépszerűbb játék, ezért nem nem árt tisztában lenni az alapfogalmakkal. Listánkból most megtudhatjátok, hogy mi az a flop, turn, river, fold, showdown...

Reméljük, hogy azok, akik rendszeresen olvassák magazinunkat, egyáltalán nem lepődnek meg az alábbi póker listán, akik viszont most először találkoznak Borsa-listával, nos, nekik némi magyarázattal tartozunk. Bármiről is legyen szó, egyértelműen kijelenthetjük, hogy nem szeretjük a "férfias" illetve a "nőies" jelzők indokolatlan, felesleges, kizárólag jópofizásra szolgáló használatát. Ezzel meg is magyaráztuk póker listánk létjogosultságát, de ha még akartok, s ez nem elég indok, akkor beszélhetünk a profi, női pókeresek növekvő számáról, arról, hogy egy-két tornán hogyan és miként vertek ki nehéz súlyú férfi pókereseket. Gondoljunk például Liz Lieu-ra...

Alábbi listát többek között azoknak a csajoknak/pasiknak ajánljuk, akik a szabályok ismerete nélkül, heti rendszerességgel üldögélnek tartós kapcsolatuk és a zöld posztó mellett, hogy végre ők is élvezhessék, s idővel elsajátíthassák ezt a játékot. Aztán azoknak a lányoknak/fiúknak is, akik kacérkodnak a játékkal, de valamiért félnek játszani. És persze azoknak is, akik tévén keresztül figyelik ezeket az összecsapásokat, és csak a holdempókert ismerik, mint póker. A tévében látott változaton kívül számtalan más verziója is létezik a népszerű kártyajátéknak. Az alapszabályok minden esetben ugyanazok, viszont a játékosoknak más és más módon kell a legjobb öt lapból álló kezet összeállítaniuk.

Az alap

Az ötlapos póker ma már annyira retró, mint a szalagos magnó, helyette a tévés közvetítésekből ismert Texas Hold'em a menő. Ennek lényege, hogy minden játékos két lapot kap a kezébe, majd egy licitkör után először három lap kerül az asztal közepére, mindenki által látható módon. Ezt hívják flopnak. Ezután újabb licitkör következik, s érkezik a negyedik lap, az úgynevezett turn. A játékosok ismét licitálnak, s jön az utolsó lap, a river. Ezután megint emelhetik a téteket, de ezután már meg kell mutatni a lapokat. A játékos kezében lévő kettő, és az asztalon látható öt lapból kell a legjobb öt lapos kezet felhasználni, s a legmagasabb kombinációt elérő játékos lesz a győztes.

Liz Lieu, aki nem csak jó nő

Crazy Pineapple

A fenti játék egy pici csavarral. A játékosok nem kettő, hanem három lapot kapnak a kezükbe, azonban a flop felcsapása után az egyiket szabadon választva el kell dobniuk. Ez nagyobb kombinációs lehetőséget eredményez, s így izgalmasabb, változatosabb lesz a játék.

Omaha Hi-Lo

Itt már bonyolódik egy kicsit a póker, ugyanis mindenki négy kártyát kap a kezébe, azonban ebből a legvégén csupán kettőt használhat fel. Amellett, hogy a lapok alapján könnyebben kombinálhat, van még egy kis trükk a játékban. A Hi-Lo végződés azt jelzi, hogy a játékosok egy felől harcolnak a legmagasabb lapokért, másrészt az úgynevezett Low (Kicsi) részért is. Ez annyit tesz, hogy míg valaki például egy ász-kilences full-lal elviszi az összes betett pénzt, ha egy másik játékosnak van öt különböző lapja 2-8 között, akkor ő nyeri meg az alacsony részt, s felezniük kell az összesített tétet. Az ásztól ötösig tartó sor tehát egy igen erős kombináció ebben a játékban.

Nem csak szerencse, ész is kell hozzá

Seven Card Stud

A Texas Hold'em térhódítása előtt ez a pókerváltozat volt a legelterjedtebb az USÁ-ban. Érdekessége, hogy nincsenek mindenki által használható lapok, viszont a játékosok látják a többiek 4-4 lapját. A játék menete a következő: minden játékos kap két lapot, amelyet csak ők látnak, s egyet-egyet, amit mindenki. Ezután jön egy licitkör, majd körönként egy-egy látható kártya kerül minden játékos elé. Ez ismétlődik háromszor. Az utolsó körben mindenki kap még egy kártyát, amit a többiek nem látnak, s ezután következik a "showdown", amikor összecsapnak a legerősebb kezek.

Bauer's Gun

Magyar fejlesztés, amely a 24 című sorozat főhősének, Jack Bauernek állít emléket. A játék azért kapta a nevét, mert a terrorelhárító ügynökhöz hasonlóan nehéz döntések elé állítja a játékosokat. Mindenki öt lapot kap ugyanis, s a játék a Texas Hold'em szabályai szerint zajlik, azonban minden fázis (flop, turn, river) előtt a játékosoknak egy-egy lapot szabadon választva el kell dobniuk. Ez rendesen megkavarja a játékot, ugyanis elképzelhető, hogy rögtön az elején egy kövér full, vagy egy izmos flöss vigyorog ránk, azonban ekkor már tudhatjuk, hogy ez a leosztás nem lesz a miénk, hiszen az ötből három lapot dobnunk kell. Bauer's Headshot-nak nevezik azt az esetet, amikor valamelyik játékos kezdéskor megkapja az ász-pókert, hiszen ebből legjobb esetben is csupán egy párja marad meg. Ezt valószínűleg még Bauer ügynök sem tudná elviselni fejlövés nélkül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés